Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat ca toate cheltuielile facute de Ministerul Turismului pentru Programul anual de dezvoltare a produselor turistice si pe Programul anual de marketing si promovare au o baza legala.
"Aduc aceste clarificari nu pentru Ministerul Turismului, ci pentru toti ordonatorii principali de credite. Temeiul legal este dat de acte normative specifice in ce priveste bugetul Ministerului Turismului. Este vorba despre Ordonanta de Guvern 8/1998, care se refera la constituirea Fondului special de promovare a turismului", a afirmat Pogea, intr-o conferinta de presa.
"In anexele Legii bugetului de stat pe acest an se afla toate cheltuielile cuprinse in bugetul ministerului Turismului si au fost aprobate prin HG 314/2009", a mai mentionat ministrul Finantelor.
Pogea a mentionat ca aceste precizari vin ca urmare a "interpretarilor eronate aparute in presa in legatura cu cheltuielile facute de ministerul Turismului". Ministrul s-a referit la relatarile din care reiesea ca in prima adresa trimisa de catre Finante membrilor Comisiei de ancheta, din 14 august, s-ar fi specificat faptul ca banii cheltuiti pe cele doua programe nu ar fi avut baza legala.