Liberalii vor sa mearga la alegerile europarlamentare pe liste comune cu partenerii democrati. Decizia a fost luata la ultima sedinta a Comitetului Executiv al PNL. "Nu-mi imaginez altfel decat sa mergem impreuna la alegerile pentru Parlamentul European. Alta decizie ar fi un semnal foarte prost pentru electoratul Aliantei", a declarat premierul Tariceanu la finele sedintei. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a fost numit coordonatorul campaniei electorale a PNL.
Liberalii vor ca si PD sa numeasca un sef de campanie care sa lucreze impreuna cu Olteanu la viitoarea campanie. "Exista o hotarare la nivelul Aliantei de a participa pe liste comune. Vreau sa cred ca informatiile care au aparut, la finele saptamanii trecute, nu sunt adevarate", a mai spus Tariceanu referindu-se la discutiile din PD despre o participare separata a partidelor din Alianta. Insa liberalii nu au adus deocamdata in discutia publica un punct important al alegerilor europarlamentare, cel referitor la ponderea fiecarui partid pe liste.
"Nu ponderea este o problema majora", a mai spus presedintele PNL. Acesta spera ca democratii se vor mai fi calmat dupa reuniunea de la Buzau, privita de liberali ca "un cor de acuze la adresa PNL".
Liberalii vor sa aiba in Alianta o discutie la rece cu cei de la PD. Tariceanu doreste ca aliatii sa-si precizeze si pozitia fata de platforma liberala a lui Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. "Orice ambiguitate va crea o neincredere sporita in relatiile dintre noi", a adaugat premierul. Solicitarea PNL survine dupa ce Stoica a vorbit la Iasi despre o eventuala uniune de partide dintre o formatiune rezultata din Platforma Liberala, PD si PNTCD.