Partidul National Liberal nu mai este bun asa cum este el acum, condus de Calin Popescu Tariceanu, a hotarat Theodor Stolojan, dar si echipa acestuia, care au prezentat, la Pitesti, platforma-program de relansare a liberalismului. De fapt, intreaga poveste a exclusilor din PNL, care au iesit la inaintare cu aceasta platforma-program pare mai mult "mana" lui Valeriu Stoica, cel care, de altfel, in cursul zilei de ieri s-a manifestat cel mai virulent in sustinerea cauzei sale - asa-zisa relansare.
In prezenta asteptata a Ralucai Turcan, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru, cu totii recent exclusi din PNL, dar si a deputatului PNL (inca) de Constanta Mircea Iustian (care chiar a fost "onorat" cu un loc la prezidiu), la randul sau exclusul Theodor Stolojan, fost presedinte PNL, a dat citire platformei-program. Mai mult, Stolojan a motivat existenta unei asemenea initiative drept urmare a faptului ca "PNL, in loc sa fie motorul unificarii de dreapta, este in deriva si pierde din credibilitate. PNL a fost confiscat, astazi, de un grup restrans, care il foloseste in interes personal. Dorim o clarificare doctrinara in interiorul PNL si lansarea intr-o dezbatere publica a acestui proiect". Apelul lui Stolojan si toate declaratiile facute la Pitesti au primit insa un raspuns asemanator cu un dus rece din partea actualului presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, cu siguranta cel mai atacat politician de catre promotorii platformei amintite: "Este o pierdere de timp sa stau sa raspund la niste critici penibile". Tariceanu a mai dat de inteles ca platforma fluturata de echipa Stolojan-Stoica nu va face probleme PNL-ului si ca: "Sigur ca, daca Stolojan are o problema personala cu mine, e un lucru. Ar fi foarte bine ca cei care il inconjoara sau il imping de la spate, mai bine zis, pentru ca dansul vad ca numai asa stie sa functioneze, ar incerca sa vina cu ceva nou, sa propuna ceva romanilor". Acelasi mult prea discutat proiect lansat ieri la Pitesti a avut parte de aprecieri nu tocmai magulitoare din partea reprezentantilor diferitelor partide politice, poate mai putin a PSD-ului... Evident, liderii marcanti care au ramas uniti in jurul lui Calin Popescu Tariceanu nu au ezitat sa critice platforma-program, despre care au spus ca nu aduce nimic nou, sau sa ii aduca aminte lui Stoica de anul cand acesta parafa un "nefericit" protocol de colaborare cu PSD-ul.

Puiu Hasotti: "In spatele actiunii de la Pitesti se afla Stoica si Basescu"

"Valeriu Stoica este capul acestei conspiratii", a apreciat senatorul PNL Puiu Hasotti, facand referire la platforma-program prezentata la Pitesti. "Stoica ar trebui, inainte sa ia PNL-ul la intrebari, sa raspunda cum era PNL de dreapta, de stanga, de centru-dreapta, atunci cand a semnat protocolul de colaborare cu PSD", a spus Hasotti. Senatorul liberal a precizat ca "in primul rand, nu este o platforma ce au lansat ei, este un document care a fost lansat de oameni care nu mai sunt membri PNL". "Apoi, faptul ca au lansat documentul acela la Pitesti, unde este leaganul Bratienilor, este cea mai mare infamie", a mai spus senatorul. Cat despre Valeriu Stoica, liberalul constantean a mai declarat ca este satul si el, si colegii sai, de jongleriile acestuia. "In spatele actiunii de la Pitesti se afla Stoica si Basescu. Scopul este, marturisit de unii dintre cei care s-au alaturat evenimentului, acela de creare a unui mic partid care sa se alature PD-ului, astfel incat unii sa prinda niste functii", a fost de parere senatorul PNL.

George Dragomir: "Platforma prezentata la Pitesti are drept scop unul singur: schimbarea din functie a presedintelui PNL"

In ceea ce priveste colegul constantean care a ales sa se prezinte la Pitesti, la lansarea platformei Stolojan-Stoica, Puiu Hasotti a apreciat: "Este singurul lucru bun pe care l-a facut Mircea Iustian PNL-ului. Daca PNL-ul se relanseaza cu Iustian, inseamna ca totul este compromis pentru cei care au lansat platforma de relansare...", a comentat senatorul. "Il ignor pe Iustian, nu merita sa ii acord atentie", a conchis Puiu Hasotti. La randul sau, deputatul George Dragomir, presedintele Organizatiei Judetene a PNL Constanta, a declarat, in legatura cu deputatul Mircea Iustian, ca acesta nu a venit sambata, asa cum era asteptat, la Colegiul Executiv al partidului, pentru a sta de vorba, dar nici nu este exclus sau sanctionat. "Chiar sunt curios daca va veni sa ne povesteasca cum a fost la Pitesti. Doar l-am vazut la prezidiu acolo...", a spus, amuzat, George Dragomir, care a tinut sa adauge: "PNL-ul suntem noi, daca nu stia. Dansul s-a ratacit prin Pitesti... Si apropo de platforma de relansare a partidului, daca dansul are idei, sa vina sa la partid sa ni le spuna, daca nu vine, inseamna ca n-are idei". "Platforma prezentata la Pitesti are drept scop unul singur: schimbarea din functie a presedintelui PNL", s-a aratat convins presedintele PNL Constanta. "Cei care au venit cu platforma se bat pentru schimbarea presedintelui, nu pentru imbunatatirea partidului sau a procentelor sau altceva de genul acesta. Eu, personal, nu cred nimic din ce spun ei. Sunt insa convins ca Theodor Stolojan a cazut intr-o capcana pusa la cale de Valeriu Stoica, cel care a insistat si pentru crearea Aliantei, dar cu gandul ca va fi pus el in fruntea ei. In concluzie, Stoica este creierul a tot ce se intampla cu platforma si nemultumitii care s-au asociat in acest asa-zis proiect", a afirmat Dragomir.