Liderul PD, Emil Boc (foto), a declarat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National al formatiunii pe care o conduce, ca democratii nu au avut "nicio discutie" nici despre cedarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, nici despre eventuala preluare a portofoliului de ministru al Apararii. Astfel, Emil Boc a afirmat ca si-ar dori sa pastreze portofoliul detinut in acest moment de Anca Boagiu, lasand sa se inteleaga totusi faptul ca exista si posibilitatea ca Ministerul sa revina unui alt partid.
Liderul democratilor a precizat ca, desi PD nu a anuntat ca ar vrea sa renunte la post, sunt necesare discutii in Alianta, pentru a cadea de acord cui va reveni acest minister. Insa el a conchis ca "daca Ministerul Integrarii se va transforma, dupa 1 ianuarie, in Ministerul Dezvoltarii Regionale sau in alt minister, acel minister va fi al PD, potrivit Protocolului de Guvernare, si nu exista niciun fel de discutie de a ceda acest minister pentru alte portofolii sau in alta forma".

Liberalii nu exclud renegocierile

Desi democratii au spus ca nu vor exista negocieri pentru portofoliul de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, liberalii nu exclud discutiile pe aceasta tema. Mai mult, liberalii au declarat ca asteapta clarificari legate de structura viitorului minister, iar in cazul restructurarii Guvernului, vor cere negocierea portofoliului. In acest sens, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ca "fara indoiala ca inlocuirea unui minister cu altul, succesiunea dintre Ministerul Integrarii si cel al Devoltarii Regionale ar fi de natura sa revina tot PD". Insa Bogdan Olteanu a subliniat ca, in cazul in care Guvernul se va restructura, "atunci fara indoiala va fi o discutie" pe marginea acestui portofoliu al viitorului Minister al Devoltarii Regionale.

Boc nu vrea Ministerul Apararii

Pe de alta parte, referitor la speculatiile aparute in presa privind dorinta PD de a prelua portofoliul de ministru al Apararii Nationale, liderul democrat a spus ca "nu a fost nicio dezbatere, pana in momentul de fata, pe marginea acestui portofoliu". "Nu am avut nicio discutie", a explicat Boc, mentionand ca daca democratii nu au avut nicio discutie, inseamna ca nu sunt interesati de acest subiect. El a lasat sa se inteleaga ca singurul lucru de care este interesat PD in domeniul Apararii este cresterea bugetului MApN la 2,38% din PIB, pentru a fi respectate angajamentele asumate de Romania in fata NATO si prin renuntarea la serviciul militar obligatoriu. Cu toate acestea, surse din PD au declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca formatiunea democrata ar vrea sa numeasca viitorul ministru al Apararii Nationale, dupa un schimb de portofolii cu PNL.