Adrian Semcu, liderul PNL Prahova, organizatie la care si-a depus dosarul de candidatura pentru Parlament si fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu, sustine ca la cererea sa a fost amanata validarea de catre Delegatia Permanenta (DP) a propunerilor de candidaturi ale organizatiei. "Motivul este clar: in Prahova exista colegii unde sunt pana la doi, trei candidati. Aceasta situatie are drept consecinta logica analiza si evaluarea responsabila a sanselor fiecaruia dintre ei. Este o competitie a carei finalitate se doreste sa consolideze mesajele asumate ale PNL-ului si sa aduca beneficii scenei politice in ansamblu", mai sustine liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, intr-un comunicat remis, joi publicitatii. Semcu mai declara ca "cel mai bun ramane pe listele finale".
Marti seara, Delegatia Permanenta a PNL a validat trei sferturi dintre candidatii partidului pentru alegerile parlamentare, unul dintre judetele pentru care nu s-a facut validarea fiind Prahova.
Surse din partid au declarat, marti seara, pentru Mediafax, ca majoritatea membrilor conducerii PNL nu sunt de acord, in momentul de fata, cu o candidatura a Adrianei Saftoiu la alegerile parlamentare din partea acestei formatiuni, pe motiv ca aceasta are un conflict personal, nerezolvat, cu Teodor Atanasiu. Acesta care a fost suspendat din functia de ministru al Apararii, in 2006, prin decret prezidential, urmare a unor plangeri penale formulate de catre Saftoiu, la acea vreme purtator de cuvant al presedintelui Traian Basescu, si de catre deputatul Eugen Bejinariu. Ulterior, procurorii Sectiei Parchetelor Militare au decis neinceperea urmaririi penale impotriva lui Atanasiu.
"Hai sa o mai amanam un pic (discutia despre candidatura Adrianei Saftoiu - n. r.). Inteleg dorinta Prahovei, dar nici nu e normal sa nu facem o discutie, pentru ca este autoarea demersului care l-a prejudiciat pe Teodor Atanasiu", ar fi declarat, in sedinta, presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu.
Conform surselor citate, Saftoiu trebuie sa mai poarte niste discutii cu Atanasiu, pentru ca organizatia PNL Prahova a facut aceasta propunere fara sa discute cu acesta. Reprezentantii organizatiei ar fi invocat in sedinta conducerii PNL ca au uitat de acest conflict, potrivit acelorasi surse.
Acestea au mentionat ca discutiile despre candidatura Adrianei Saftoiu vor fi reluate si in prezenta lui Teodor Atanasiu, care nu a participat la sedinta Delegatiei Permanente. "Asteptam niste explicatii de la Adriana Saftoiu", referitoare la incidentul cu Atanasiu, au spus sursele liberale.
Aceleasi surse au sustinut ca Adriana Saftoiu ar fi membra a PNL Prahova de doua zile.