Cursa pentru "functia" de candidat al PNL la postul de subprefect de Dolj, lasat liber de demisionarul Ion Groza, a fost castigata, in cele din urma, de consilierul judetean Nicolae Giurgiteanu. In urma votului secret de vineri, Biroul Permanent Judetean al PNL a decis ca Nicolae Giurgiteanu sa fie propus pentru a asigura functia de subprefect pana la organizarea unui concurs.
Senatorul Mario Ovidiu Oprea, presedintele PNL Dolj, a declarat ca, desi concurenta pentru interimat a fost mare, cei sase candidati care au pierdut cursa au acceptat decizia majoritatii. "In biroul politic, voturile au fost centralizate de deputatul Mihai Voicu, iar acesta ne-a comunicat doar numele candidatului cu cele mai multe voturi, in persoana lui Nicolae Giurgiteanu. Toti candidatii erau foarte buni, dar faptul ca el este profesor universitar ma incanta pentru ca stie sa lucreze cu oamenii si sa aplice legea. Este o decizie fericita, mai ales in conditiile in care situatia in ceea ce priveste aplicarea legilor proprietatii este una efervescenta in judet", a spus senatorul Oprea.
Propunerea de numire a consilierului judetean Nicolae Giurgiteanu va fi inaintata Ministerului Administratiei si Internelor, iar guvernul va face numirea efectiva pe postul de subprefect pana la organizarea concursului.
Ruslan Oprescu, consilier judetean in locul lui Giurgiteanu
Intre timp, Nicolae Giurgiteanu a anuntat ca isi va da demisia din partid si va renunta si la postul de consilier judetean. Cel care va deveni consilier judetean este, conform listelor PNL, omul de afaceri Ruslan Oprescu. Eugen Marinescu, directorul Directiei de Verificare a Legalitatii Actelor din cadrul Prefecturii Dolj, a declarat ca deocamdata concursul pentru ocuparea functiei de subprefect nu este deschis, insa acest lucru s-ar putea schimba o data cu publicarea in Monitorul Oficial al unei ordonante adoptate la sfarsitul saptamanii trecute.
"Deocamdata, concursul care urmeaza sa aiba loc pentru ocuparea functiei de subprefect nu are un caracter deschis, ci este mai degraba un concurs de atestare de post. Asteptam publicarea in Monitorul Oficial a unei ordonante adoptate de guvern la sfarsitul saptamanii trecute, care reglementeaza lucrurile in ceea ce priveste organizarea concursului", a spus Marinescu.