Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a precizat ieri, intr-o conferinta de presa, ca succesorul lui Adrian Nastase la presedintia Camerei Deputatilor va fi desemnat saptamana viitoare, in sedinta de marti a grupului. Antonescu a mentionat ca va exista o competitie deschisa intre probabil patru candidati anuntati deocamdata. El a aratat ca nu exclude posibilitatea ca unul dintre candidati sa renunte sau, dimpotriva, sa existe mai multe candidaturi.
„Eu va reconfirm faptul ca si conducerea politica a PNL, respectiv Biroul Permanent in frunte cu premierul Calin Popescu- Tariceanu, a optat pentru ca aceasta decizie sa apartina deputatilor PNL“, a precizat liderul grupului PNL, aratand ca in statutul partidului nu exista o prevedere clara cu privire la cine desemneaza ocupantul functiei de presedinte al Camerei.
„S-a convenit, cu intelepciune dupa parerea mea, ca cei mai in drept sa faca aceasta alegere sunt deputatii“, a aratat Antonescu.
In ceea ce priveste revenirea sa in functia de lider al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu a mentionat ca acest fapt nu va afecta colaborarea cu Guvernul. „Diferentele sau divergentele de opinii dintre mine si o buna parte din conducerea partidului nu au afectat, in opinia mea si in opinia premierului si a conducerii PNL, colaborarea dintre grupul parlamentar si Guvernul pe care il sustine“, a spus Antonescu. (D.P.)