Liberalii au contestat Legea pensiilor la CCR. Sesizarea urmeaza sa fie dezbatuta pe 15 decembrie.
CCR va dezbate pe 15 decembrie o sesizare a 53 de deputati PNL privind neconstitutionalitatea unor prevederi din Legea sistemului unitat de pensii, informeaza NewsIn.
Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat, marti, ca grupul parlamentar PNL a luat decizia sa conteste la Curtea Constitutionala legea privind sistemul public de pensii.
"In acest moment avem un lucru care este clar neconstitutional, anume discriminarea in privinta sistemului de cotizare la fondul de pensii, intre femei si barbati. Dupa aceasta lege, femeile vor avea o pensie mai mica decat barbatii, ceea ce, din punctul nostru de vedere, e neconstitutional", a precizat liberalul.
Si social-democratii au anuntat ca vor sesiza CCR, dar pe chestiuni de procedura. Astfel, viceliderul grupului PSD, Aura Vasile considera ca a fost incalcata Constitutia prin faptul ca presedintele Camerei Roberta Anastase nu a supus votului raportul de reexaminare al comisiei de munca, ci proiectul de modificare a Legii pensiilor ca si cum ar exista un proiect pe care s-au facut modificari prin procedura parlamentara normala.
"Nu a supus la vot, cum spune Regulamentul, adoptarea raportului de reexaminare, ci adoptarea legii cu modificari ca si cum era prima oara o lege la care deputatii adusesera amendamente. Faptul ca a spus ca asa a zis comisia... Pai salariatii de acolo sunt angajatii ei, nu ai mei si nu spui ca asa a scris comisia pentru ca tu respecti Regulamentul", a declarat Aura Vasile.