Partidul National Liberal este inca in fierberea declansata de afirmatiile pe care Theodor Stolojan, dupa o lunga tacere, le-a facut la adresa liderilor partidului si in special la adresa primului ministru, Calin Popescu Tariceanu. "Cred ca suficienta s-a instalat prea repede la nivelul conducerii PNL, a declarat consilierul prezidential Theodor Stolojan. Aceasta afirmatie vine ca raspuns la afirmatiile facute in urma cu cateva zile de presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu la Ilfov. Atunci, premierul spunea ca nu are nevoie de lectii si facea referire directa la revenirea in activitatea politica din partid a fostului presedinte PNL, Theodor Stolojan.
Consilierul prezidential precizeaza cu aceasta ocazie ca nu va renunta la discutiile cu liberalii din teritoriu chiar si in conditiile in care initiativa lui nu este foarte bine primita de conducerea PNL. De asemenea, Theodor Stolojan critica in continuare managementul politic al actualei echipe de la sefia liberalilor, cu referire directa la actualul ministru al finantelor, Sebastian Vladescu. Tot Stolojan a declarat ca in urmatoarea perioada se va intalni cu membrii filialelor PNL din tara pentru a afla daca oamenii sunt multumiti sau nu de managementul politic al echipei de conducere a partidului. In acest sens, conducerea PNL Constanta isi reafirma publica sustinerea fata de cabinetul condus de Calin Popescu Tariceanu si apreciaza ca actualului Guvern trebuie sa i se asigure de catre toate partidele componente ale coalitiei sustinerea necesara pentru indeplinirea obiectivului principal in acest moment si anume, aderarea Romaniei la UE, la 1 ianuarie 2007.

Guvernul Tariceanu, credibil in ochii europeni

Membrii PNL Constanta considera ca toate filialele teritoriale ale partidului trebuie sa manifeste in aceasta perioada solidaritate pentru premierul Tariceanu si sa sprijine toate demersurile acestuia. De asemenea, liderii PNL Constanta spun ca interesul politicienilor romani, indiferent de partidul din care fac parte ar trebui sa fie racordat la informatiile ce vin de la Bruxelles, afirmand ca prioritar in acest moment este interesul national si nu divergentele, de orice natura ar fi ele. In acelasi timp, liberalii constanteni sunt de parere ca in acest moment data aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana este foarte importanta, si aici se tine seama si de faptul ca Guvernului Tariceanu este credibil in ochii partenerilor europeni.