Vicepresedintele provizoriu al PLD Gheorghe Flutur a declarat ieri la Craiova ca Guvernul Tariceanu va trebui, la inceputul sesiunii sa se prezinte in fata Parlamentului pentru a se legitima si a cere un vot de incredere, in acest caz PLD urmand sa voteze "schimbarea".
Flutur sustine ca Guvernul trebuie sa negocieze votul parlamentarilor pentru orice proiect mare, intrucat nu se mai bazeaza pe o majoritate. Potrivit lui Flutur, in perioada urmatoare ar trebui organizate alegeri anticipate. "Este evident ca actuala structura guvernamentala se afla in dificultate pentru ca nu mai are o majoritate in spate. Nu poate angaja nicio negociere cu marile cancelarii europene, intrucat nu are un vot majoritar de sustinere in spate. in acest mod se pot pierde proiecte mari si sa nu uitam ca Romania trebuie sa acceseze fonduri structurale. Cred ca singura solutie raman alegerile anticipate", a declarat Flutur.
El a mai spus ca Executivul ar trebui sa se prezinte in fata Parlamentului la inceputul sesiunii pentru a se "legitima" prin votul de incredere al deputatilor si senatorilor. Intrebat cum ar vota PLD intr-o astfel de situatie, Flutur a raspuns: "E deductibil ca TVA-ul. Vom vota schimbarea". (Dan Ghetu)