Cel putin asta reiese din spusele presedintelui Organizatiei Judetene a Partidului Conservator, Eugen Durbaca, care preciza ieri faptul ca i-a propus consilierului local Picu Apostol Roman sa candideze la Primarie din partea PC, iar acesta din urma ar fi refuzat. "Eu i-am propus lui Picu sa candideze, eu personal am avut o discutie intre patru ochi cu el acum patru - cinci zile. I-am zis ca si-a castigat esantionul sau de oameni, cred ca are un anumit electorat. Acesta a refuzat din start, a zis ca ii propun ca sa-l inlatur, dar nici vorba de asa ceva", a spus Durbaca.

La randul sau, Picu Apostol Roman a recunoscut ca acum cateva zile s-a intalnit cu presedintele galatean al PC si a purtat discutii cu acesta pe subiectul candidaturii la Primarie si, desi recunoste ca are mai multe aparitii publice ca niciodata, ca si-a castigat o anumita parte a electoratului, inca nu este pregatit pentru a face pasul spre Primarie. Totodata, Picu Roman crede ca si-ar putea gasi locul pe lista pe care o va intocmi partidul pentru Consiliul Local, desi nu are o incredere prea mare in comisia instituita la nivelul PC, care evalueaza candidatii pentru alegerile locale.

Avand in vedere ultimele discutii dintre Picu Roman si Eugen Durbaca tindem sa credem ca mult disputatul conflict mai vechi dintre cei doi s-ar fi dezamorsat, desi pare mai mult o liniste inainte de furtuna.