Doamna senator Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: 'Barna din ochiul ,,analistului"'. Textul declaratiei politice il puteti citi in continuare.

Citesc ziarele, privesc la televizor si nu stiu ce sa mai cred. Nu am veleitati de analist, dar ce va pot spune cu certitudine este ca ,,analistii" consacrati o dau cam des in bara. Ma refer nu la cei platiti sa comenteze fenomenul politic, oameni care, de regula, sunt profesionisti ai cuvantului scris si vorbit, ci la acei comentatori din interior, angajati politic, deci care functioneaza in interiorul partidelor sau prin diverse incaperi importante ale statului.
N-am sa dau nume, dar am sa va reamintesc, in doar cateva fraze, ultimele ,,bombe" din politica romaneasca. A aplaudat PDL-ul, mai zilele trecute, iminenta rupere a Uniunii Social Liberale. E dreptul lor. Nu s-a intamplat si nici n-o sa se intample asa ceva, dar daca nu se alimenta aceasta stire, noi la ce ne mai uitam?!? Ce mai scriam pe bloguri?!? Ce mai citeam?!?
Apoi, aflu ca Fundatia ,,Miscarea Populara" isi face partid. Deja, membri importanti ai PDL-ului incep sa laude virtutile acestei noi constructii, sa-i pupe pe frunte doctrina si obiectivele. Iarasi, e dreptul lor. Poate prind un nou tren, lasand balta partidul din care fac parte in prezent. Dar, stimati colegi, in acest context, cine se sparge? Sa nu aud ca tot USL-ul, ca ma las de analiza!
Mai mult, stimati colegi, toate aceste miscari de trupe se petrec in fum de mici si printre pahare de bere, toate inchinate in cinstea unui partid care tocmai a implinit o frumoasa varsta. Sper sa nu ajungem, peste cateva luni, sa-i mancam coliva. Ar fi pacat, sincer va spun.
Intr-o tara in care analistul-politician varsa torente de cuvinte si rauri de cerneala pe tema formei, culorii si compozitiei paiului din ochiul adversarului politic, barna din ochiul lui ramane subiect tabu. Un caz grav si foarte ciudat de orbire, ar spune specialistul.
Aveti grija, domnilor analisti, ce picaturi folositi pentru corectarea vederii. Unele or fi bune, dar numai pentru vederea de aproape, neglijand complet perspectiva. Fie ea si politica...