Liderii centrali si locali ai PSD, "in imensa lor majoritate", sunt printre cei mai bogati oameni din Romania, de aceea nu pot percepe problemele cu care se confrunta salariatii si taranii, sustine liderul Fortei Democrate, Petre Roman. El a aratat ca "cei mai multi membri ai conducerii centrale si locale ai PSD nu sunt formal ostili sau indiferenti fata de interesele salariatilor si ale categoriilor sociale defavorizate". Roman a precizat insa ca respectivii lideri ai PSD "sunt, in imensa lor majoritate, printre cei mai bogati oameni din Romania", astfel ca nu pot percepe "cu adevarat" problemele cu care se confrunta salariatii si populatia din mediul rural.
"Din aprilie si pana in decembrie 2005, pare ca activitatea politica a social-democratilor a fost paralizata de intrebarea 'cine conduce partidul?'", arata Roman. "La baza, PSD e mult mai solid decat daca ne luam dupa ce se intampla la varf", considera el. Fostul premier a sustinut ca, in acest context delicat pentru PSD, "polul stangii se dovedeste tot mai necesar pentru a depasi o stare de decredibilizare a PSD".
Roman a mai adaugat ca polul stangii, pe care vrea sa-l creeze, nu ar urma sa reuneasca doar formatiuni de stanga, ci si de centru sau chiar "liberali de stanga". (C.A.)