Liderii principalului partid de opozitie din judetul Gorj isi aroga pe rand meritele alocarii a 2.580.000 de lei pentru 47 de localitati din judet conduse de primari pesedisti, banii fiind primiti din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia guvernului.
Pesedistii gorjeni isi aroga pe rand meritele alocarii de catre guvern a sumei de 2.580.000 de lei (25,8 miliarde de lei vechi) pentru 47 de localitati din judet, dintr-un total de 70. Interesant este ca banii care au ajuns in bugetele acestor localitati, dintre care patru orase, plus municipiul Targu Jiu, sunt conduse de reprezentanti ai Partidului Social Democrat. Intr-o singura localitate, respectiv Slivilesti, primarul s-a declarat independent, dupa ce a fost ales pe listele PNG Gorj. Este insa de notorietate apropierea primarului Sorin Bucurescu de actualii lideri ai PSD Gorj. Primii care au anuntat obtinerea sumei de 25,8 miliarde de lei au fost reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Gorj, in frunte cu presedintele Ion Calinoiu, care este si presedinte executiv al Organizatiei Centrale a PSD. Institutia condusa de Ion Calinoiu a emis un comunicat in care este anuntata alocarea banilor respectivi de catre guvern, scopul fiind echilibrarea bugetelor locale pe acest an.
Guvernul a dat, PSD a luat
Dupa ce in primul paragraf al comunicatului de presa al CJ Gorj se aminteste faptul ca alocarea banilor a fost o ultima posibilitate de a echilibra bugetele primariilor orasenesti si comunale, in ultimul paragraf se sustin urmatoarele: "Presedintele Ion Calinoiu spune ca acesti bani vor fi utilizati pentru cheltuieli curente si de capital. In cazul in care o parte din suma nu va putea fi cheltuita, legea permite ca restul sa fie reportat pentru anul urmator", se sustine in comunicat, unde se mai mentioneaza si cui ii revine meritul: "Desi, in mod curent, ne aflam intr-o perioada de bilant, in urma interventiei directe a presedintelui Consiliului Judetean Gorj la guvern, prin HG 1.823/22.12.2006, judetului nostru i-au fost repartizate 2.580 de mii de lei, sume defalcate din TVA, din fondul de rezerva bugetara la dispozitia guvernului pe anul 2006".
Comunicat si de la Carciumaru
Crezand probabil ca este nevoie de o revenire, un alt comunicat pe aceeasi tema si cu un continut asemanator a fost emis si de PSD Gorj. Documentul poarta semnatura lui Florin Carciumaru, presedintele organizatiei judetene. Florin Carciumaru explica faptul ca municipiul Targu Jiu, unde este primar, va beneficia de suma de doua miliarde de lei vechi, celelalte patru orase de cate un miliard de lei, iar restul comunelor de cate 400.000.000 de lei. In ceea ce priveste meritele, acestea se impart la trei: "Ca urmare a initiativei presedintelui Consiliului Judetean Gorj - presedinte executiv al PSD Gorj, initiativa sustinuta atat de Organizatia Judeteana a PSD Gorj, cat si de Organizatia Centrala a PSD, prin vicepresedintele Liviu Dragnea, care a facut demersuri la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor, judetul nostru beneficiaza de hotararea de guvern din 22.12.2006...".
Senatorul Florescu a contribuit si el
In comunicatul semnat de presedintele PSD Gorj, Florin Carciumaru, se insista asupra faptului ca majoritatea localitatilor care au primit bani sunt conduse de primari ai principalului partid de opozitie. Alt lider al PSD Gorj, respectiv senatorul Ion Florescu, a organizat ieri o conferinta de presa in care a reiterat cele mentionate in comunicatele de presa emise de CJ si PSD Gorj. Mai mult decat atat, senatorul Ion Florescu a intarit ideea ca a contribuit in mod decisiv la obtinerea finantarii, mai ales in calitatea sa de membru al Comisiei Buget-Finante din Senat: "Am contribuit si m-am implicat personal in alocarea a peste 25 de miliarde de lei din fondul de rezerva al guvernului. Nu este numai interventia lui Ion Calinoiu. Se poate verifica totul", a declarat senatorul Ion Florescu.