Presedintele PSD, Mircea Geoana, il critica pe liderul PNL, Crin Antonescu, pentru declaratiile potrivit carora il va desemna pe Klaus Iohannis premier si daca va deveni sef al statului.
Geoana il acuza pe liberal ca vrea sa-l foloseasca pe Iohannis ca agent electoral pentru campanie.
"Antonescu face aceeasi greseala pe care o face Basescu. Vrea sa-l foloseasca pe Iohannis ca agent electoral", a declarat Mircea Geoana.
Liderul PSD se refera la momentul in care, imediat dupa desemnarea lui Lucian Croitoru pentru functia de premier, Crin Antonescu a anuntat ca primarul Clujului va fi prim-ministru daca el va castiga alegerile.
Pe de alta parte, candidatul PNL la presedintie sustine ca lucrurile sunt mai nuantate: atunci cand spun ca il voi desemna pe Klaus Iohannis pentru functia de prim-ministru daca voi fi ales presedinte, ma bazez pe "majoritatea deja formata in sprijinul acestei formule", prezizeaza Antonescu.
Klaus Iohannis pare, in acest moment, un personaj politic aproape providential. Chiar daca fiecare dintre cele trei partide ale noii majoritati are propriul candidat la presedintie, deci sunt in competitie politica, toate il sustin pe acelasi primar al Sibiului pentru functia de premier - fie chiar de acum, fie imediat dupa alegeri.
Ziua de azi poate fi decisiva pentru strategia celor trei partide. Iohannis se intalneste, la ora 18.30, cu liderii partidelor care il sustin, lideri care vor sa ii reconfirme sprijinul de care se bucura. Biroul de presa al PSD a anuntat ca intalnirea va avea loc la Palatul Parlamentului, in cabinetul lui Mircea Geoana.