Doar doua cereri din totalul de 17 depuse la Prefectura Olt pentru despagubiri din partea statului fata de expropriatii din Cadrilater si Basarabia au fost aprobate de comisia judeteana.
Ultima sedinta a comisiei pentru aplicarea legislatiei care-i compenseaza pe cetatenii romani ale caror proprietati sau bunuri au fost confiscate de statul bulgar in Cadrilater (Legea nr. 9 din 1998) sau de rusi in Basarabia (Legea nr. 290 din 2003, modificata) a fost convocata de prefectul Octavian Popescu, presedintele comisiei, vineri. Membrii comisiei au fost informati asupra modificarii Legii nr. 290, dupa care au analizat stadiul solutionarii celor 17 dosare depuse in baza celor doua acte normative in judetul Olt.
Din cele 17 solicitari, doar doua au fost aprobate de comisia din prefectura si urmeaza sa fie trimise Ministerului Finantelor, care se ocupa de acordarea compensatiilor, a declarat Mihai Ghita, de la cancelaria prefectului. "In afara de cele doua cereri aprobate, patru au fost respinse din lipsa de acte doveditoare, iar sase au fost amanate pentru ca solicitantii, care sunt mostenitori ai beneficiarilor legilor, sa aduca documentele prin care sa dovedeasca faptul ca sunt mostenitori", a declarat Mihai Ghita. Acestea sunt cazurile care au fost luate in discutie pentru solutionare la nivelul judetului. Au existat insa si cinci cereri care au fost trimise la comisia de la Bucuresti, deoarece comisia judeteana a constatat ca nu sunt de competenta sa.