In sedinta Consiliului General al Municipalitatii a fost propus pe ordinea de zi suplimentara un proiect de hotarare prin care masinile sa nu mai fie ridicate de pe teritoriul Municipiului Bucuresti.
Proiectul propus de consilierul Raul Badulescu prevedea interzicerea ridicarii autovehiculelor parcate ilegal pe strazile bucurestene. Acesta a motivat ca firmele de ridicari masini sunt conduse de grupuri de interese, iar sumele platite de detinatorii de autoturisme nu ajung in contul niciunei primarii de sector.
Badulescu mai sustine ca "bucurestenii trebuie sa aiba alternativa, inainte de a le se ridica masinile", facand referire la absenta locurilor de parcare din oras. Proiectul a fost respins prin votul consilierilor, care au motivat ca nu a trecut prin comisiile de specialitate si ca nu are avizul acestora.
Firmele de ridicat masini din sectoarele Capitalei percep sume intre 500 si 800 de lei numai pentru ridicarea masini, transportarea ei in parcul auto si depozitarea aceateia, numai pentru o singura zi. Sumele cresc considerabil in functie de numarul de zile in care masina se afla in custodia firmei de ridicari auto.