Presedintele PD, Emil Boc, a avertizat ca demnitarii PD care vor fi dovediti ca au facut politie politica isi vor pierde functiile si vor fi exclusi din partid.
"Daca vor exista cazuri de oameni care au facut politie politica in PD nu numai ca-si vor pierde demnitatea publica, oricare ar fi ea, deputati, senatori, consilieri, primari, dar vor fi exclusi din partid. Asta inseamna ca au inselat opinia publica atunci cand au declarat ca nu au facut politie politica. Dar asta trebuie demonstrat de CNSAS si, eventual, de organele de judecata. Cei care au facut politie politica isi pierd mandatul, ca este si o prevedere legala, iar din perspectiva PD, va trebui sa-l paraseasca", a declarat joi seara Emil Boc, la o ßcoala de vara organizata de tineretul democrat din judetul Cluj.
Potrivit liderului PD, legea este cea care stabileste ce inseamna politie politica, iar membrii care, in urma tuturor cailor de atac, vor ramane cu "patalamaua de politie politica" nu vor mai avea ce cauta in partid. (C.A.)