Senatul a aprobat propunerea legislativa privind declararea zilei de 15 ianuarie Ziua Culturii Nationale, care a devenit Lege. Actul normativ reglementeaza declararea zilei de 15 ianuarie Ziua Culturii Nationale, alegerea zilei de 15 ianuarie fiind motivata prin aceea ca romanii vad in Mihai Eminescu un poet reprezentativ pentru spiritualitatea si forta lor de creatie. Este o initiativa legislativa semnata de 55 deputati si senatori ai opozitiei (49 deputati PSD, 5 senatori PSD si un senator PNL).
Culmea este ca pedelistii isi asuma adoptarea propunerii legislative privind declararea zilei de 15 ianuarie Ziua Culturii Nationale ca fiind o victorie proprie. Astfel, actul normativ este mediatizat pe site-ul PDL din Senat, la categoria "Proiecte legislative sustinute sau initiate de senatori PDL aprobate astazi, 6 septembrie, in Senat".
Nici un senator PDL nu figureaza in lista initiatorilor. Din cei 55 de semnatari, 54 sunt de la PSD plus unul de la PNL. Lista integrala a semnatarilor acestei initiative devenita lege, in ordine alfabetica, poate fi accesata pe siteul Senatului (indicativ L249).
Smecheria pedelista, care poate fi vazuta pe siteul Grupului parlamentar PDL din Senat, la adresa www.pdlsenat.ro, este aidoma povestii lui Anton Pann cu taietorul de lemne chemat la judecata de un privitor care-si vroia partea lui pentru ca icnise la fiecare lovitura de topor in timp de omul muncea. Judecatorul a decis ca privitorului, pentru icnit, i se cuvine doar zanganitul monedelor primite de taietor!