Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata "Se ingroasa gluma", pe care o puteti citi in continuare.

Imi pare ca am avut gura aurita. Va spuneam, nu mai departe de saptamana trecuta, jumatate in gluma, jumatate serios, ca ,,analistii" opozitiei, prea ocupati sa dezbata iminenta rupere a Uniunii Social Liberale, asta, bineinteles, cand nu consolideaza dreapta, au cam uitat de soarta prezenta si mai cu seama viitoare a partidului din care fac parte. Iata, la PDL s-a discutat despre excluderea unor figuri importante, onorabilii domni Preda, Baconschi, Paleologu... si or mai fi cativa, n-am de unde sa stiu, dar chiar nu trebuie sa facem inventarul nemultumitilor si nemultumirilor din acest partid atat de necesar tarii.
Pentru ca, domnilor si doamnelor din PDL, tara asta a noastra chiar are nevoie de voi! Se bazeaza pe judecata dumneavoastra lucida, pe criticile intemeiate pe care le faceti, pe solutiile pe care le inaintati, pe guvernul din umbra pe care il veti propune... Nu ne lasati, domnilor, ai nimanui! Desfiintati-ne, criticati-ne, dar impacati-va, lucrati impreuna si intariti dreapta! Un intreg USL se roaga, zilele astea, sa ajungeti la un consens!
Lasand gluma la o parte, vorba unui celebru Nea Mitica, urasc sa am dreptate! Ce e stanga fara o dreapta puternica?! Ce e puterea fara o opozitie bine infipta?! Ce partid reconstruiti, cand pare-se ca singura arma pe care o utilizati este deconstructia?! Inca o data, va atentionez colegial: nu ne lasati singuri, ca iarasi vom ,,derapa": vom mari salarii, pensii, vom pune economia tarii pe crestere... In fine, vom face din nou ce-am mai facut, in decembrie anul trecut, numai ca la un scor electoral mai mare. Si, ma gandesc, ca asta chiar n-o sa va placa...