La fel ca in cazul PSD Bihor, PDL Oradea a desemnat o structura noua care sa se ocupe de alegerile parlamentare din toamna. In acest caz decizia nu a venit de la centru, ci a fost luata de Biroul Permanent al PDL Oradea, la sugestia lui Petru Filip.
Structura provizorie a PDL Oradea va fi formata din 11 membri si va fi condusa de rectorul Universitatii Agora, Misu-Jan Manolescu. "Acest birou permanent intermediar are mai multe misiuni. In primul rand, sa organizeze alegerile din birourile permanente de la colegii, deoarece campania pentru parlament se va realiza la nivel de colegii, si, in al doilea rand, el trebuie sa creeze o atmosfera echilibrata in vederea bataliei electorale din noiembrie. Am ales o solutie buna pentru perioada pre-campaniei electorale. Si mai ales pentru situatia care a aparut odata cu alegerile pentru parlament. Dupa ce se vor termina alegerile din toamna se vor face alegeri definitive pentru biroul permanent municipal al PDL Oradea. Cred ca este o decizie echilibrata si nu una luata sub imperiul unor reactii sentimentale sau viscerale", a declarat, pentru Realitatea bihoreana, europarlamentarul Petru Filip.
Jan Manolescu nu este neaparat optiunea finala
Intrebat daca aceasta decizie a nemultumit unii membri PDL, Petru Filip s-a eschivat sustinand ca in orice familie exista si nemultumiti. "Exista o familie in care toti membrii sa fie multumiti? Ea s-a votat in unanimitate in biroul permanent si eu cred ca era mai mult decat necesara, pentru ca aceasta structura va fi puntea de legatura dintre partid si colegiile unde se vor face alegerile", sustine europarlamentarul. In ceea ce priveste persoana aleasa, acelasi Petru Filip a declarat: "L-am ales pe Jan Manolescu pentru ca este un om echilibrat, un om de analiza, care poate sa construiasca in conditii profesioniste o structura de partid care sa functioneze ca o institutie. Pentru ca, pana la urma, partidele in Romania vor trebui sa ajunga in situatia in care sa functioneze ca niste institutii si nu doar in perioada de campanie electorala sau pentru actiuni care apar accidental. In acest moment exista interimatul asigurat de dl Manolescu si care nu inseamna ca va fi si varianta finala, pentru ca aici este o chestiune care tine de persoana, de modul in care ea se raporteaza la organizatie".