Liderii PD au solicitat reprezentantilor PNL, in sedinta de ieri a conducerii Aliantei, ca presedintele Ligii alesilor locali ai PNL, Ludovic Orban, sa nu mai faca declaratii publice critice la adresa democratilor si a presedintelui Traian Basescu, au declarat surse din Alianta.
La finalul sedintei, purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu, a spus ca la reuniune nu s-a discutat despre declaratiile facute de catre Ludovic Orban la sfarsitul saptamanii trecute, deoarece nu este necesar sa fie discutate la nivelul Aliantei asemenea declaratii, intrucat acestea sunt facute in nume personal.
Surse din Alianta au declarat insa ca, la sedinta Consiliului National de Coordonare a Aliantei, democratii le-au cerut liberalilor ca Orban sa nu mai faca declaratii de genul celor de la sfarsitul saptamanii trecute.
Ludovic Orban nu a participat la sedinta de luni a CNC-ului Aliantei.
Presedintele Ligii alesilor locali ai PNL, Ludovic Orban, a avut declaratii critice, duminica, la conferinta de alegeri a PNL Dolj, la adresa presedintelui Traian Basescu, a procurorului general al Romaniei, a directorilor SRI, SIE, SPP si a presedintelui Curtii de Conturi.
„Cei care spun ca Traian Basescu nu trebuie sa tina cont de PNL sunt farisei si demagogi. Traian Basescu a ajuns presedinte datorita PNL si este obligat sa actioneze in baza dorintelor PNL. Traian Basescu nu trebuie sa incalce dorintele Aliantei si sa nu mai actioneze in a pune frane schimbarii clasei corupte a PSD, care a incercat sa se substituie institutiilor statului. Fara aceste lucruri, Traian Basescu nu ne mai reprezinta. PNL are destui oameni de valoare pentru a putea propune un alt candidat pentru alegerile din 2009“, a sustinut, printre altele, Orban. (A.M.)