Dupa cum a lasat sa se inteleaga inca de luni Emil Boc, marti la pranz, in Parcul Titan, PD-L l-a anuntat oficial pe secretarul sau general, Vasie Blaga, drept candidat la Primaria Municipului Bucuresti. Anuntul a fost facut de primarul sectorului 3, Liviu Negoita, cel care va fi si directorul de campanie al fostului ministru de Interne. "Le multumesc cetatenilor sectorului 3 pentru incredere si vreau sa le transmit ca sunt onorat ca ii reprezint. Ii asigur pe toti locuitorii ca Vasile Blaga este un om onest, un profesionist care cunoaste in detaliu proiectele Bucurestiului si le va pune in practica", a spus Negoita sigur ca omul propus de PN-L va castiga primaria capitalei deoarece "este onest, profesionist, un om de onoare si iubeste Bucurestiul si pe bucuresteni".
Negoita a mai spus ca, in calitate de primar al sectorului 3 care si-a pastrat cuvantul, nu va pregeta sa mearga la fiecare bucurestean, din casa in casa, ca sa spuna ca "Vasile Blaga este cel mai potrivit pentru acest post".
Printre sustinatorii lui Blaga se numara si personalitati ale vietii publice din Romania, precum regizorul Alexandru Darie, actorul Marcel Iures si analistul Sorin Ionita.
La ceremonia de desemnare a candidatului PD-L la primaria capitalei a fost prezent si actualul edil-sef, Adriean Videanu, cel care a precizat ca pe viitor se va ocupa de programul de guvernare. "Imi voi continua activitatea in calitate de prim-vicepresedinte al PDL si ma voi preocupa de ceea ce ma pasioneaza: programul de guvernare al partidului", a spus Videanu, sigur ca va primi votul bucurestenilor deoarece 73 la suta dintre acestia doresc continuarea proiectelor actuale la nivelul Capitalei. "Las o mostenire pozitiva succesorului meu, care se inscrie in asteptarile bucurestenilor si in ceea ce inseamna construirea unei adevarate Capitale moderne europene", a adaugat Videanu. "Sfatul i l-am dat a fost sa comunice mai eficient cu cetatenii, lucru pe care eu l-am facut mai putin, recunosc. Sfatul pentru el este si un repros la adresa mea", a mai precizat Videanu, mandru de toate realizarile sale ca edil-sef.