Presedintele democrat-liberal, Emil Boc, a anuntat luni ca membrii Colegiului Director au votat, in unanimitate, o rezolutie de sustinere a Parlamentului unicameral, partidul urmand a declansa strangerea de semnaturi pentru revizuirea Constitutiei.
Boc a declarat ca, in urma adoptarii rezolutiei, PD-L va declansa campania de strangere de semnaturi, pentru instituirea unei Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari.
Emil Boc a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca va propune Colegiului Director declansarea unei campanii de strangere de semnaturi pentru instituirea unei Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari.
"Luni vom discuta in Colegiul Director National aceasta propunere si, daca va fi vot pozitiv al colegilor - si ma indoiesc ca nu va fi asa -, de saptamana viitoare vom incepe campania. (...) Aceste semnaturi vor fi utilizate dupa alegeri pentru propunerea de revizuire a Constitutiei", a precizat Boc.
El a mentionat ca revizuirea Constitutiei poate fi declansata fie prin initiativa cetateneasca, fie de catre presedintele tarii, la propunerea Guvernului, fie de cel putin un sfert din numarul parlamentarilor.
Boc a sustinut ca nu se justifica existenta a doua Camere parlamentare care sunt desemnate in acelasi mod si care au atributii similare.
Emil Boc a mai spus ca Parlamentul Romaniei trebuie sa aiba cel mult 300 de alesi, "pentru a exista o concordanta intre numarul populatiei si numarul de parlamentari".
Intrebat cand estimeaza ca s-ar putea pune in practica propunerea sa, Boc a raspuns ca, "cel mai devreme", Romania ar putea avea Parlament unicameral in anul 2012.