Cateva sute de proprietari in baza Legii 112 ai caselor nationalizate au participat joi in fata Palatului Cotroceni, la un miting organizat de PC si PSD Bucuresti.
Manifestantii au depus la Administratia prezidentiala o petitie semnata de presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, si presedintele Asociatiei proprietarilor in baza Legii 112, Stelian Opris, in care ii cer presedintelui Traian Basescu sa promulge legea de modificare a legii caselor nationalizate imediat dupa ce aceasta soseste de la Curtea Constitutionala.
Protestatarii au strigat lozinci precum "Jos mafia!", "Nu ne mai evacuati!" si i-au cerut presedintelui Traian Basescu sa promulge legea, desi seful statului nu se afla in Palatul Cotroceni, ci face o vizita la Bruxelles, unde participa la Consiliul European.
Senatorul PC Marius Marinescu a afirmat ca legea numita "Voiculescu" face dreptate atat fostilor proprietari care sunt despagubiti la valoarea de piata a imobilelor nationalizate, cat si chiriasilor care si-au cumparat casele in baza Legii 112.
Marinescu a spus ca PC este convins ca in data de 12 noiembrie Curtea Constitutionala o sa dea raspuns la contestatiile depuse de PDL si PNL ca legea este constitutionala.
Alaturi de Marius Marinescu au participat la miting si parlamentarii Corneliu Ciontu si Gheorghe Tundrea, dar si presedintele organizatiei PSD sector 1, Dan Tudorache. Tudorache a spus ca legea este foarte buna si spera ca presedintele sa o promulge.
PDL a contestat, luni, la Curtea Constitutionala, modificarile aduse de Parlament la Legea caselor nationalizate. Contestatia PDL va fi discutata in 12 noiembrie de Curtea Constitutionala. Si PNL a anuntat ca va contesta legea la Curtea Constitutionala.