Liderul PC din Senat, Sabin Cutas, a trimis luni o adresa Biroului Permanent al Senatului, prin care aduce la cunostinta hotararea Biroului Executiv Central al partidului, prin care functia de vicepresedinte al Senatului in sesiunea septembrie-decembrie 2008 va fi ocupata de Corneliu Pascu. "Mentionam ca aceasta hotarare anuleaza intelegerile anterioare referitoare la ocuparea functiilor de conducere in Biroul Permanent al Senatului", se mai precizeaza in adresa remisa de PC conducerii Senatului.
In replica, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ca solicitarea PC de denuntare a acordului incheiat cu partidul sau si de a primi functia de vicepresedinte al Senatului "este un demers ridicol", iar conservatorii "sunt niste imbecili".
Intrebat cum comenteaza solicitarea Partidului Conservator catre Biroul permanent al Senatului, prin care doreste functia de vicepresedinte si denuntarea acordului incheiat in 2004 cu PRM, Corneliu Vadim Tudor a raspuns: "Nu are nicio sansa. Imi pare rau pentru ei, dar nu sunt realisti. Se vede ca ei niciodata nu au intrat pe picioare proprii in Parlament. Noi avem un protocol scris, care a fost aprobat de Biroul permanent si are valoare de nou algoritm".
Liderul PRM a aratat ca ii este "indiferent" ceea ce cere PC, mai ales ca in perioada 2000-2004 a dat functia de vicepresedinte al Senatului lui Gheorghe Buzatu si a pierdut functia de presedinte al Romaniei, prin "frauda teribila din decembrie 2004". El a tinut sa mentioneze ca demersul PC este "ridicol si inutil".
Vadim Tudor a mai spus ca acordul incheiat intre PRM si PC nu poate fi anulat, intrucat "acest lucru trebuie facut cu acordul ambelor parti". "Pozitia mea este ca ei sunt niste imbecili", a mai spus presedintele PRM.