Presedintele filialei judetene a Partidului Conservator, Eugen Durbaca, s-a declarat multumit de performantele politice ale partidului sau in 2006. "Sint bucuros ca formatiunea noastra politica a reusit sa se mentina in atentia galatenilor. Pot sa va spun ca, in conformitate cu sondajele realizate la nivelul Galatiului, PC se afla pe un loc trei. Daca Alianta D.A. are aproximativ 23%, iar PSD are in jur de 20%, PC obtine cam 15-16% din voturile electoratului galatean", a precizat presedintele PC Galati.

In ceea ce priveste numarul membrilor conservatori la nivelul Galatiului, Eugen Durbaca sustine ca PC are 9,500 de membri cu legitimatii. Picu Roman, presedintele Organizatiei Municipale Galati a PC, a tinut sa puncteze faptul ca banii adusi in tara de romanii aflati la munca in strainatate au contribuit la cresterile economice raportate de guvernanti. "Nu trebuie sa ne mai mintim. Partidul nostru si eu, personal, am recunoscut contributia banilor veniti in tara. Munca in strainatate a romanilor a imbunatatit tara, si nu activitatea guvernantilor", a declarat Picu Roman.

La rindul sau Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvint al PC, a declarat ca pensionarii vor reprezenta prioritatea conservatorilor in urmatoarea perioada. "Daca am iesit de la guvernare nu a fost nici o drama. Vom incerca in continuare sa ne promovam programele politice, iar reprezentantii virstei a treia vor fi in atentia noastra", a mai punctat deputatul galatean.