Gandul.info : NOUL CONSILIU DE ADMINISTRATIE AL TVR a fost votat de Parlament. Claudiu Saftoiu nu a a fost numit presedinte al CA din lipsa de cvorum
Parlamentul a validat astazi noul Consiliu de Administratie al TVR cu voturi 238 "pentru" si un vot "impotriva" la finalul unei sedinte plina de acuze intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei. Claudiu Saftoiu a fost propus pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie, dar nu s-a intrunit numarul de voturi necesar pentru a se aproba aceasta nominalizare.
Liderul de grup al PDL, Mircea Toader, a spus de la tribuna ca democrat-liberalilor le reveneau, conform legii trei locuri in Consiliul de Administratie de la TVR, dar nu au primit niciunul. "Este o incalcare flagranta a legii", a adaugat Toader.
In replica, liderul de grup de la PSD, Valeriu Zgonea le-a reamintit celor de la PDL cum votau, cand erau la putere, membrii in Consiliile de Administratie de la diferite institutii subordonate Parlamentului. Toader a sustinut ca PDL a actionat asa cand era la putere, doar pentru a echilibra raportul in Consiliile de Administratie.
"Va spun onest, am gresit, pentru asta am platit, dar nu trebuie sa persistam in greseala. Va rog sa nu repetati aceleasi greseli si sa nu faceti unele mai mari ", a recunoscut Raluca Turca culpa PDL.
PSD a primit 3 locuri, partidul alegandu-i pe Anne Juganaru, Cristian Nitulescu si Claudiu Brinzan, PNL tot 3 locuri, si anume Claudiu Saftoiu, Irina Radu si Lucia Hossu Longin, UNPR, UDMR si grupul minoritatilor primind cate un loc in CA, fiind alesi Nicoleta Nicolicea, Nagy Zoltan Levente si Raico Cornea. De asemenea, presedintia a nominalizat-o pe Romina Surugiu, iar Guvernul l-a propus pe Gabriel Tufeanu, iar doi dintre cei alesi fiind deja angajati ai TVR, si anume Mihai Radulescu si Ioana Catalina Popescu.
Tot pe lista membrilor noului CA al TVR, dar ca supleanti, au fost alesi Luminita Violeta Ristea, Mihai Cernea si Vasile Arhire (PSD), Dida Dragan, Daniela Barsan si Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghita-Jalica (Minoritati), Marius Oblu (Guvern), Mihai Radulescu si Ioana Catalina Popescu (angajatii TVR).
Membrii supleanti propusi sunt: Luminita Violeta Ristea, Mihai Cernea si Vasile Arhire (PSD), Dida Dragan, Daniela Barsan si Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghita-Jalica (Minoritati), Marius Oblu (Guvern), Mihai Radulescu si Ioana Catalina Popescu (angajati TVR).