Azi, parlamentarii Opozitiei au lipsit de la sedinta Biroului Permanent, iar in urma cu putin timp au parasit sedinta de plen, nemultumiti ca Roberta Anastase prezideaza sedinta. Mai mult, continua discutiile pentru finalizarea textului motiunii de cenzura.
Deputatii au luat, la scurt timp dupa inceperea plenului, o pauza de consultari, deoarece PNL si PSD si-au exprimat nemultumirea ca Roberta Anastase conduce sedinta.
Pe rand, pesedista Aura Vasile si liberalul Eugen Nicolaescu au cerut ca Anastase sa cedeze conducerea sedintei unui vicepresedinte al Camerei, informeaza NewsIn.
"Am solicitat ca dna. Roberta Anastase sa nu mai conduca lucrarile de plen, deoarece chiar daca presedintele a retrimis legea pensiilor, furtul la vot nu poate sa fie anulat.
Va rugam sa desemnati un vicepresedinte care sa conduca lucrarile, in caz contrar vom solicita un timp de consultare pentru a stabili atitudinea", a declarat Aura Vasile, care apoi a cerut o pauza de o ora. Ea nu a ratat sansa de a strecura o ironie la adresa independentilor.
"Dvs. sfidati o tara intreaga incercand sa conduceti lucrarile Camerei", a spus si liberalul Eugen Nicolaescu. "Noi, de la PNL parasim sala pana cand dvs. parasiti lucrarile sedintei si conducerea Camerei", a amenintat el.
"Trebuie sa mergem impreuna, ne place, nu ne place, suntem impreuna pana in 2012", a spus Toader, plangandu-se ca opozitia nu a dat curs invitatiei la discutii facute de Anastase la nivelul liderilor de grup.
La final, Anastase a dat pauza de consultari, lucrarile fiind reluate in jurul orei 16,40.