Daca Legea 144/2007, privind data pana la care pot fi depuse declaratiile de avere pentru anul trecut, a suferit unele schimbari, parlamentarii par sa nu fi tinut prea mult cont de acest lucru. Astfel, in loc de 31 mai, cum era, pana anul trecut, data pana la care demnitarii isi pot semna declaratiile de avere, aceasta este in prezent 15 iunie, iar parlamentarii galateni sunt ori prea grabiti sa le depuna, ori prea preocupati de alte lucruri mult mai interesante.

De remarcat este faptul ca situatia pe care am relatat-o la finele lunii decembrie, cand spuneam ca unii parlamentari au fost prevazatori in privinta completarii declaratiilor de avere si le-au dus la bun sfarsit, iar altii au uitat sa completeze o astfel de declaratie de prin 2006, nu prea s-a schimbat, desi timpul se scurge.

Printre cei care nu au mai depus de mult timp o astfel de declaratie se numara deputatul democrat-liberal Iulian Gabriel Barsan, care a completat ultima oara un astfel de document in februarie 2007. Foarte aproape de acesta se situeaza si noul sau coleg de partid, Petru Lificiu, care a semnat o astfel de declaratie cam in aceeasi perioada a anului trecut. Nimeni nu-i intrece pe senatorul social-democrat Viorel Stefan si pe deputatul PD-L Petrea Constantin, care au reusit "performanta" de a depune un ultim astfel de document chiar in ultimele zile ale lui 2006.

La randul lor, deputatul conservator Bogdan Liviu Ciuca, cel social-democrat Dan Nica si cel UDMR Szekeli Levente Csaba si-au depus ultimele declaratii de avere la mijlocul anului trecut, ceea ce ne determina sa credem ca asteapta si mijlocul acestui an pentru a le depune pe cele actualizate. Totodata, printre cei care s-au achitat la finele anului trecut de "datoria declaratiei" se numara deputatul PD-L, Liviu Codarla, deputatul social-democrat Aurel Nechita si senatorii Carol Dina (PRM) si Paul Pacuraru (PNL). Cea mai noua declaratie de avere ii apartine deputatului liberal galatean Emil Strunga, care a semnat-o pe 10 ianuarie 2008.