Laura Cernahoschi publica pe VoxPublica un articol cu titlul "Spre parlamentul unipartinic, ca o tabara de nomazi cu cortul", pe care il puteti citi in continuare.
'Nici nu mai trebuie sa ne agitam in privinta reducerii parlamentului la o formula unicamerala, pentru ca in curand am putea avea ceva si mai interesant: un parlament aproape unipartinic. Colegii de la Realitatea tv au facut calculul: PD-L a primit in sanul sau 10 parlamentari fosti PNL si 3 fosti PSD. Daca adaugam exodul masiv catre independenti, realizam ca in curand, cu cateva exceptii (presedintii PNL si PSD, sau parlamentarii in razboi personal cu PD-L-ul, sau mai degraba cu Traian Basescu: Geoana sau Nastase), mirajul puterii va rezolva dilema constituirii unei majoritati zdrobitoare.
Pentru ca tuturor partidelor le-a convenit, pe rand, atunci cand se aflau la putere, migratia politica, denumita popular si traseism, nimeni nu a fost de acord sa o interzica. Majoritatea celor care fac acum saltul spre PDL sau grupul independentilor au mai trecut si anterior de la un partid la altul, deci conducerea partidului stia cu cine are de-a face, pe cine pune sa candideze in colegii. Valurile migratoare ne arata ca, in marea lor majoritate, politicienii sunt un popor nomad, care se stabileste acolo unde gaseste mancare si apa. Dupa ce consuma resursele, vine momentul gasirii unui alt refugiu pentru montarea cortului.'

Nota Red. Basescu are ca tel distrugerea Parlamentul bicameral, ceea ce este imoral si antidemocratic. Din fericire telul malefic basescian este irealizabil in acest mandat: ar mai trebui ca alti 120 de parlamentari sa devina nomazi politici. Adica sa dispara din Parlament grupurile parlamentare ale UDMR si PNL si sa se lase inghitite de PD-L si de falsii independenti. Josnic scop, rele apucaturi.