Primaria Targu Jiu a gasit o solutie pentru a depasi criza financiara.
Locurile de parcare de resedinta, amenajate in urma cu putin timp, au inceput sa aduca venituri consistente la bugetul local. Pana in prezent, primaria a incasat aproape 18.000 de lei, reprezentand taxele platite pentru locul de parcare. Fiecare proprietar de automobil care a primit un loc de parcare de resedinta, in urma solicitarii, trebuie sa plateasca o taxa lunara de cel putin zece lei, care ar putea sa creasca in cazul in care exista mai multe solicitari pentru un singur loc. In aceasta situatie se organizeaza licitatie si cel care ofera cea mai mare suma castiga.

323 de contracte parafate

Ramona Evulescu, purtatoarea de cuvant a Primariei Targu Jiu, a precizat ca, pana in prezent, au fost incheiate 467 de contracte privind acordarea de locuri de parcare, dar numai 323 au fost parafate si ridicate.
Parcarile de resedinta au fost amenajate, in cele mai multe cartiere, in locul garajelor. Pana in prezent au fost demolate 360 de garaje. Banii incasati pentru parcarile de resedinta vor fi folositi la amenajarea altora si la asfaltarea de strazi si alei.

Inca cinci parcari de resedinta in Targu Jiu

Alexandru Zaharia, directorul Directiei de Servicii Comunale (DSC), a spus ca se vor mai realiza cinci parcari de resedinta: "In cartierul Savinesti va fi amenajata o parcare cu 60 de locuri, in zona Teilor vor fi demolate garajele si vor fi create 40 de locuri de parcare, iar in cartierul Plopilor vor fi facute 25 de locuri de parcare. De asemenea, in zona Garii, in spatele Liceului Teologic, va fi amenajata o parcare cu 20 de locuri, iar pe strada Republicii - una cu 25".
Ramona Evulescu a adaugat ca in evidentele primariei figureaza in total 1.200 de garaje: "Per total sunt 1.200 de locuri de parcare, din care 360 au fost demolate. Oamenii si-au demolat singuri garajele, pentru a refolosi materialele".