Anuntul facut in urma cu o saptamana de cotidianul "Replica", referitor la "marea racolare a primarilor" incepe sa prinda contur. Primul primar "suspectat" ca ar avea ganduri de migrare catre un alt partid politic a fost Tudor Nadrag, edilul PDL al orasului Harsova. Motivele expuse de noi - legate de saracia lucie din acest oras si slabele sanse in ceea ce priveste accesarea de fonduri, se confirma odata cu declaratiile primarului Tudor Nadrag: "Fac orice sacrificiu pentru comunitate, pentru atragerea de fonduri".
Orice "sacrificiu" poate insemna si o eventuala plecare la un alt partid politic, care l-ar putea ajuta sa aduca fonduri pentru comunitate - a mai dat de inteles primarul Tudor Nadrag. Ce partide ar putea alege edilul din Harsova? PSD, evident, pentru ca presedintia si majoritatea in Consiliul Judetean Constanta sunt detinute tocmai de PSD. Sau... ar putea alege PNL, in conditiile in care la guvernare sunt, deocamdata, tot liberalii, iar anumite sondaje si comentarii politice crediteaza nu neaparat un guvern PDL.

Zvonuri-zvonuri, dar bazate pe "discutii cu toata lumea"

Momentan insa, discutiile pe tema plecarii lui Nadrag din PDL intr-un alt partid politic sunt, potrivit acestuia, "zvonuri". Zvonuri insa alimentate si de afirmatiile primarului harsovean: "Deocamdata nu plec. Dar, orice este posibil, insa deocamdata nu am nici o intelegere", a afirmat Tudor Nadrag. El a adaugat totusi ca "am discutii cu toata lumea", dar la modul general, nu neaparat in sensul stabilirii termenilor unei migrari. "Vorbesc cu toata lumea, pentru ca sunt dispus la orice sacrificiu pentru comunitate, numai sa aduc fonduri", a justificat Tudor Nadrag, reiterand apoi o declaratie de-a sa facuta imediat dupa alegeri: "Sunt interesat sa atrag investitori. As fi in stare sa-i dau si casa mea investitorului care va crea in Harsova 500 de locuri de munca. Si, credeti-ma, nu am orice casa", a declarat primarul orasului Harsova, Tudor Nadrag.