Un secretar de stat din cadrul MAI si seful IGPR au venit la Craiova vineri pentru a-l numi la carma IPJ Dolj pe comisarul-sef Constantin Nicolescu, pana acum sef al IPJ Gorj.

Comisarul-sef Constantin Nicolescu, fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Gorj, a fost numit vineri la conducerea IPJ Dolj, in cadrul unei sedinte care s-a tinut la Prefectura Dolj. Numirea acestuia la sefia IPJ Dolj era asteptata, mai ales ca, la inceputul acestei saptamani, Prefectura Gorj a primit o adresa de la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) prin care se comunica faptul ca Nicolescu va fi numit pe postul de sef al IPJ Dolj, insa fara a se preciza o data anume. Constantin Nicolescu este unul dintre cei mai longevivi sefi ai IPJ, fiind de opt ani la conducerea politistilor gorjeni. Acesta a preluat comanda IPJ Gorj in 2001, in perioada in care clanurile interlope, conduse de Constantin "Coco" Paun si Gelu Livezeanu, isi disputau suprematia asupra municipiului Targu Jiu, cand masinile si apartamentele unor politisti erau incendiate, dupa cum a subliniat chiar comisarul-sef Nicolescu. El nu a mai fost inlocuit de la conducerea IPJ pana vineri, cand i s-a dat postul de sef al IPJ Dolj pentru "optimizarea activitatii", dupa cum se preciza in adresa emisa de MAI. Constantin Nicolescu a fost profesor la o scoala generala din Nicolae Titulescu-Olt. In 1992, el a devenit ofiter, iar incepand cu anul 1998, pentru cinci luni, a fost seful Politiei Orasului Uricani. Din acelasi an si pana in 2001, cand a preluat conducerea IPJ Gorj, a fost seful Politiei Municipiului Petrosani.

IPJ Dolj va capata o noua fata

Pentru numirea noului sef al IPJ Dolj, la Craiova au venit vineri seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestorul de politie Petre Toba si ministrul secretar de stat Cristian Fainus, din cadrul MAI. Ordinul de numire in functie a fost citit in prezenta prefectului de Dolj, Florin Stancu, si a presedintelui Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa. Cristian Fainus a precizat ca numirea comisarului-sef Constantin Nicolescu in fruntea IPJ Dolj a fost facuta pe baza rezultatelor sale de pana acum. "Dansul a ocupat in ultima vreme functia de inspector-sef al IPJ Gorj, pe care o detine de aproximativ opt ani, dovedind un profesionalism desavarsit din punctul nostru de vedere si al IGPR. De aceea, noi am considerat ca dansul poate face fata noii functii incredintate si avem convingerea ca, din acest punct de vedere, IPJ Dolj va avea alta fata incepand de astazi", a declarat secretarul de stat Cristian Fainus.
In aceeasi idee, comisarul-sef Constantin Nicolescu a spus: "Speram sa dam o fata noua politiei doljene si sa asiguram linistea, pe care fiecare cetatean si-o doreste. Prioritatile pe care le voi avea impreuna cu echipa manageriala se regasesc in cele ale Politiei Romane. Sper ca aceasta sosire a mea in judetul Dolj sa fie bine primita, iar rezultatele sa apara intr-o perioada cat mai scurta".

Bica a lasat un oras linistit

Fotoliul ocupat de vineri de Constantin Nicolescu i-a apartinut mai bine de un an comisarului-sef Gheorghe Bica. Pe 6 februarie 2008, Bica a fost numit comandant interimar al IPJ Dolj, dupa ce fostul comisar-sef Georgel Enescu demisionase din functie, in urma scandalurilor si a conflictelor stradale de la Craiova.
Pe 25 martie, cu ocazia Zilei Politiei Romane, Gheorghe Bica si-a anuntat oficial pensionarea, precizand ca a reusit sa faca liniste in Craiova. "Incepand cu 20 martie, raporturile mele de serviciu cu Ministerul Administratiei si Internelor au incetat. Domnule primar, va las un oras linistit. Domnule presedinte al consiliului judetean si domnule prefect, va las un judet linistit. Va las un corp de politisti care stiu sa-si faca meseria si va rog sa-i sprijiniti in activitatea lor. Plec din politie cu capul sus. Am fost un politist demn, ferm si integru", a spus atunci Bica.
Noul sef stie sa cante la vioara
Conform CV-ului comisarului-sef Constantin Nicolescu postat pe pagina de internet a IPJ Gorj, acesta are ca aptitudini artistice vioara, instrument studiat in timpul liceului. Pe langa competente organizatorice, care constau in coordonarea si conducerea cu eficienta a unor colective, Nicolescu mai are si aptitudini tehnice, constand in utilizarea calculatorului. Seful IPJ Dolj are permis de conducere pentru categoriile A, B, C+E, D+E si stie limbile franceza si engleza.