Presedintele comisiei de ancheta in cazul Udrea, Ludovic Orban, a declarat joi ca miercuri au sosit la comisie foarte multe documente de la Ministerul Turismului (MT), ceea ce in opinia sa echivaleaza cu un autodenunt al Elenei Udrea, care afirma ca a trimis toate documentele catre comisie.
"Dupa opinia mea reprezinta o recunoastere publica din parte MT ca ministrul Turismului a mintit atunci cand a spus public in repetate randuri, si chiar in fata comisiei in putinul timp in care a stat, ca ne-a pus la dispozitie toate informatiile si documentele solicitate. Ministrul Turismului l-a facut mincinos pe un coleg de al meu de comisie, deputatul Robert Negoita, intr-o emisiune televizata pentru afirmatia domnului deputat ca nu ni s-au pus la dispozitie toate documentele si informatiile solicitate", a declarat Ludovic Orban.
De asemenea, Orban a tinut sa precizeze ca acest fapt il convinge ca MT dispunea de acele documente pe care comisia le-a solicitat dar nu a dorit sa le puna la dispozitie, ceea ce se considera a fi rea-credinta.
Secretarul comisiei de ancheta, Claudiu Taga, a precizat ca abia ieri au sosit fisele de post ale angajatilor MT. De asemenea, el a sustinut ca foarte multe dintre acestea sunt semnate cu datele de 6-7 august, adica abia dupa ce au fost cerute de comisia de ancheta. Orban a precizat ca fara acele fise de post niciun angajat al MT nu avea clar specificat obiectul de activitate pentru care lucra.