Comisarul pentru multilingvism, Leonard Orban, si-a finalizat cabinetul prin numirea ultimului dintre cei sapte membri ai acestuia, spaniola Eva Valle Lagares, a declarat purtatorul de cuvant al comisarului roman, Pietro Petrucci.
Eva Valle Lagares este ultimul membru numit al cabinetului comisarului roman, din care mai fac parte doi romani, un francez, un german, un portughez, un spaniol si un finlandez. ßeful de cabinet este frantuzoaica Patricia Bugnot, un functionar cu experienta in Comisia Europeana. Bugnot a fost director in secretariatul general al Comisiei Europene - responsabila cu ameliorarea procesului de legiferare. La Bruxelles, au existat comentarii ca ar fi fost numita in functie ca urmare a presiunilor politice ale francezilor. Adjunctul sefului de cabinet este germanul Jochen Richter. El a lucrat la Parlamentul European, in unitatea responsabila de codecizie legislativa intre Consiliu si Parlament, si a fost anterior membru al cabinetului comisarului olandez Frits Bolkestein.
Cei doi romani din cabinetul lui Orban sunt Viorel ßerbanescu si Silvia Dinca, care au lucrat la Misiunea Romaniei pe langa Uninunea Europeana. Acestia au lucrat in cadrul Sectiunii Extindere si Monitorizare. ßerbanescu a ocupat functia de consilier si a fost seful Sectiunii, ocupan-du-se de capitolele economice si finan-ciare, de agricultura, justitie si afaceri interne. Silvia Dinca a fost tot consilier, insa s-a ocupat de capitolele de piata interna, protectia mediului, prevederi financiare si bugetare, libera circulatie a persoanelor, politica in domeniul concurentei si protectia consumatorilor.
Ceilalti trei membri ai cabinetului sunt finlandezul Johann Haggman, portugheza Catulina Soares Guerreiro si oficialul spaniol Eva Valle Lagares. (D.G.)