Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, s-a declarat dezamagit, duminica seara, dupa exit-poll, deoarece bucurestenii au de ales intre doua rele - o Capitala neguvernabila sau una care sa ramana "o vaca de muls".
"Marturisesc astazi ca sunt neplacut surprins si dezamagit de rezultatul care este prezentat de exit-poll. Practic se remarca o optiune a bucurestenilor pentru fie o Capitala neguvernabila - optiunea Oprescu, fie o Capitala care sa guverneze in continuare monopoluri, care sa guverneze in continuare in dispretul cetateanului, o Capitala care sa fie in continuare o vaca de muls pentru o clientela politica bine cunoscuta", a afirmat Orban.
Candidatul PNL a mentionat ca, din datele pe care le detine, aproximativ 65% dintre bucuresteni nu si-au exprimat intentia de vot. "Pot sa le spun de-acuma c-o sa le para rau ca nu au venit la vot astazi, pentru ca vor avea de ales in turul II intre doua rele, pe care le-am descris si le-am rezumat - o Capitala neguvernabila, in care un primar independent, fara suport in Consiliului General si fara un program consistent poate sa duca Bucurestiul spre un blocaj similar blocajului din perioada lui Basescu, iar celalalt candidat nu va insemna altceva decat perpetuarea sistemului actual de dispret fata de bucuresteni", a insistat Orban.
Candidatul PNL a precizat ca, in ultimele doua luni, a incercat sa faca o campanie civilizata, "dezbracata de factorul politic" si axata pe un program profesionist, facut de experti dupa consultarea bucurestenilor. El a amintit ca, atat in prezentele sale in mass-media, cat si in campania directa prin Bucuresti, a intentionat sa dea "un mesaj de civilizatie, un mesaj de europenism", care sa ofere "cu adevarat proiecte si solutii pentru Bucuresti".
Orban le-a multumit alegatorilor sai si a reiterat ca ii respecta si-i apreciaza "prea mult pentru a-i invata cu cine sa voteze in turul II". "Le las libertatea deplina de a decide cu cine sa voteze in turul II, daca exista cu cineva de votat in turul II. Repet, consider ca Bucurestiul merita o soarta mai buna", a incheiat liderul PNL.
01 iunie 2008 21:53