Liderii PD din conducerea Aliantei D.A. au criticat luni seara intr-o sedinta a Consiliului National de Conducere, modalitatea prin care Ludovic Orban isi promoveaza candidatura sa la Primaria Capitalei, sustin surse democrate.
Democratii sunt nemultumiti de faptul ca Orban a declansat o campanie publicitara proprie si o campanie de strangere de semnaturi, folosind inclusiv insemnele Aliantei PNL-PD, desi el nu a fost desemnat candidat la Primaria Capitalei. Potrivit democratilor, Orban a incalcat in acest fel protocolul de functionare al Aliantei PNL-PD, care stipuleaza ca desemnarea candidatului comun la Primaria Capitalei are loc in urma unui sondaj de opinie, fiind aleasa persoana cea mai bine plasata in optiunile electoratului.
“Trebuie sa respectam protocolul si sa luam o decizie comuna. Nu este corect cum a procedat Ludovic Orban. Fie el este candidatul PNL, si PD are candidat propriu, facandu-si fiecare campanie separat, fie avem un candidat comun, cu o singura campanie“, au aratat aceleasi surse.
Drept dovada ca actiunile lui Orban au creat confuzie in legatura cu persoana care candideaza din partea Aliantei chiar si in randul partidelor politice sta un comunicat de presa al formatiunii conduse de Emil Constantinescu, Actiunea Populara. In comunicatul remis ieri presei, Actiunea Populara indeamna bucurestenii sa-l voteze la Primaria Capitalei pe Ludovic Orban, pentru a bloca accesul PRM si PSD catre aceasta institutie.
Chestiunea urmeaza sa fie lamurita la intorcerea in tara a liderului PNL, Calin Popescu-Tariceanu, aflat intr-o vizita oficiala la Bruxelles, au mai precizat sursele citate. PD ar urma sa-l lanseze oficial, astazi, pe vicepremierul Adriean Videanu in competitia interna din cadrul Aliantei pentru candidatura la Primaria Capitalei.