Parlamentarii botosaneni ai PSD si PNL spera ca motiunea de cenzura pe care o vor depune azi, impreuna cu PC, sa duca la caderea Guvernului Boc. "Atat eu, cat si colegii mei parlamentari din PSD vom sustine motiunea de cenzura. Si domnul deputat PNL, Florin Turcanu, m-a asigurat de sustinerea domniei lui asupra motiunii", a precizat senatorul Gheorghe Marcu, presedintele organizatiei judetene a PSD, adaugand ca azi se va intalni cu senatorul UNPR, Liviu Campanu, pentru a-l convinge sa voteze motiunea, dar va incerca sa atraga de partea opozitiei si parlamentari ai puterii.

Demnitarii PD-L sustin insa actualul guvern.

Senatorul Gheorghe Marcu a precizat ca, in cazul in care motiunea va avea sorti de izbanda, PSD este pregatit sa intre la guvernare, programul pentru conducerea tarii fiind aprobat sambata la Congresul National, la care au participat si 129 de delegati botosaneni.

In cadrul aceluiasi congres, s-a stabilit renuntarea la functia de presedinte executiv, detinuta la Botosani de deputatul Andrei Dolineaschi, seful Comisiei de Validare a congresului.

Functia respectiva va fi inlocuita cu cea de prim-vicepresedinte, dupa 2014 insa.