Grupul parlamentar PSD+PC din Senat a transmis un Comunicat de presa intitulat "Puterea portocalie - surda la strigatele disperarii poporului roman", pe care il puteti citi in continuare.
'Casa poporului a devenit astazi, 15 iunie 2010, esafodul condamnarii a milioane de romani la o viata mizera, ce-i asteapta din momentul in care se va adopta legea taierii pensiilor si salariilor, iar Guvernul Boc s-a erijat in macelarul intransigent la urletele milioanelor de victime casapite financiar.
Obstinatia pe care guvernantii au aratat-o in decizia adoptarii acestor masuri abuzive, a fost cu atat mai darza cu cat impotrivirea opozitiei a fost mai mare. Guvernul Boc a tinut mortis sa ingenuncheze o tara intreaga si sa sfideze vocile care i-au cerut sa nu adopte legea, lege care ingroapa ultima speranta de a supravietui in Romania lui "sa traiti bine!".
Parafrazand o afirmatie a d-lui Boc, conform careia: "Numai cu munca se poate cladi prosperitate!", putem afirma ca, intr-adevar, prosperitatea a devenit sistemul de referinta al actualei puteri, prin munca asidua depusa de partidul portocaliu pentru acapararea tuturor resurselor in folosul intereselor personale, chiar daca asta inseamna sacrificarea traiului deja modest al majoritatii romanilor.
Spectacolul grotesc, la care suntem supusi de cand PD-L se afla la putere, a culminat, ieri in Sedinta Camerei, cu momentul alegerii judecatorului de la Curtea Constitutionala, cand coalitia aflata la putere si-a numit propriul reprezentant, dar, astazi, a frizat penibilul situatiei printr-o sfidare generala intr-o ultima sfortare a unui gest democratic.
De aceea, Grupul parlamentar PSD+PC din Senat considera ca Guvernul a produs un abuz la adresa democratiei, incatusand drepturile legale ale cetatenilor romani. Mai mult, intr-un avant de demonstratie in forta a puterii, ne-a obligat sa asistam neputinciosi la condamnarea la o viata mizera pentru milioane de romani.
Probabil huzurul guvernantilor a ajuns la asemenea nivel, incat acestia nu mai sunt capabili sa inteleaga ca veniturile, si asa foarte mici, nu sunt suficiente sa asigure subzistenta cetatenilor, daramite salariile si pensiile care vor fi reduse cu 25%, respectiv 15%.
De asemenea, socotim ca acest Guvern Boc este un guvern de paiate care performeaza in circul concertat de mai-marele sef de la Cotroceni, care dispune, dupa bunul sau plac, de vointa celor pe care ii conduce.
Nici protestele generalizate, nici strigatele si urletele de disperare ale cetatenilor ori plansetele, nici cei 20.000 de oameni care au imprejmuit Palatul Parlamentului sau obiectiile parlamentarilor care au votat caderea Guvernului Boc nu au fost suficiente sa opreasca aceasta hotarare despotica.
Ceea ce s-a intamplat azi reprezinta, de fapt, plata scumpa a erorii facute de incompetentii care ne guverneaza, o eroare produsa de incapacitatea guvernantilor in luarea unor masuri anticriza fezabile.
Puterea portocalie a ramas surda la strigatele disperarii poporului roman si prin aceste masuri a incatusat, practic, nadejdea unui trai mai bun, confiscand drepturile legale a milioane de romani si dovedind, cu prisosinta, ca traim intr-un stat guvernat dupa viziuni totalitariste.
Dorim sa subliniem faptul ca PSD va continua lupta alaturi de cetatenii romani, iar urmatoarea actiune rezida in contestarea legii la Curtea Constitutionala. De altfel, opozitia se va muta in strada, alaturi de romani, si va sustine si sprijini pasnic toate protestele stradale.
Insa, daca tinem cont ca majoritatea a votat pentru motiunea de cenzura (un numar de 228 de parlamentari), putem afirma ca aceasta motiunea si-a dovedit sustinerea.'