Opozitia a reactionat dupa declaratiile presedintelui Traian Basescu. Liderii PSD si PNL spun ca apelul lansat de seful statului catre clasa politica trebuie adresat echipelor de la palatele Cotroceni si Victoria. Acestea sunt principalele responsabile de situatia economica a tarii, mai sustin liderii opozitiei.
Potrivit presedintelui Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, seful statului nu trebuia sa adreseze opozitiei apelul la responsabilitate, ci echipei sale de la Cotroceni si celor care conduc Camera Deputatilor si Guvernul.
"Este un apel care nu trebuia sa ni-l adreseze noua, ci trebuia sa-l adreseze celor care sunt la conducere, este vorba despre echipa sa de la Cotroceni, este vorba despre echipa sa de la Camera Deputatilor si de la Guvern. Sigur, este nevoie de responsabilitate, dar ceea ce observam, in acest moment, este chiar lipsa de responsabilitate a celor care conduc in acest moment tara", a declarat Adrian Nastase.
Ludovic Orban a comentat si el indemnul adresat de Traian Basescu politicienilor. Deputatul PNL declarat ca singurul apel la responsabilitate "normal si firesc" este cel pe care il face PNL catre Traian Basescu, respectiv ca acesta "sa-si trimita ciracii acasa si sa nu-si mai bata joc de tara".