Candidatul PD-L la functia de primar al municipiului Constanta, senatorul Dorel Constantin Onaca, a revenit in zona compexului Flamanda si a cartierului de locuinte din imediata apropiere, dupa 5 saptamani de la prima sa vizita. Profitand de timpul placut, caravana portocalie, avand in fruntea sa pe senatorul Onaca, a parcurs in pas lejer intreg cartierul de blocuri din imediata apropiere a complexului agro-alimentar Flamanda. "Anotimpurile se succed in ordinea fireasca dintotdeauna, nefireasca si impotriva naturii este insa indolenta cu care actuala administratie locala trateaza adevaratele probleme ale locuitorilor orasului nostru. Asa cum luna ianuarie a prins, ca intotdeauna de altfel, Primaria nepregatita, cu primarul calare pe zmee, in Brazilia, iar pe noi cu zapada pana-n gat, acasa in Constanta, acum, in luna mai, nimeni de la Primarie nu se gandeste sa priveasca si in spatele bulevardelor, sa vada jungla care se dezvolta in voie", a constatat senatorul.

De la vorba la fapta nu a fost decat un pas, iar Onaca si-a dezbracat haina, a pus in functiune personal o motocositoare si a inceput, gospodareste, sa coseasca iarba din perimetrul locului de joaca pentru copii, inundat de vegetatia luxurianta de inceput de vara, care mai avea putin si acoperea leaganele. Dupa ce a dezgropat terenul de joaca din buruieni, senatorul a sesizat containerele de gunoi arhipline, amplasate in imediata apropiere a blocurilor de locuinte si care, datorita caldurii, emanau un miros greu de suportat de catre locuitorii din zona. Si pentru ca tot incepuse treaba, Onaca a continuat sa faca munca primariei si a trecut sa adune macar gunoaiele din parculetul pentru copii, indemnandu-i pe oameni sa i se alature. De altfel, intreaga intalnire a fost una iesita din tiparele manifestarilor electorale, Onaca discutand liber si deschis cu zecii de oameni care s-au adunat sa-l intalneasca pe candidatul PD-L la Primaria Constanta. S-a vorbit despre problemele oamenilor, despre soseaua de centura, mizeria din oras si absenta locuintelor pentru tineri, cei prezenti dandu-i dreptate senatorului potrivit caruia "toate relele Constantei si ale constantenilor au fost generate de actuala administratie locala, pe fondul compromisului politic care a animat viata social-politica a municipiului in ultimii 8 ani".

"PD-L va ofera prin candidatii sai la functiile de primar si consilieri municipali solutii concrete"

Onaca si-a prezentat din nou programul "Solidaritate pentru Constanta", exemplificandu-le celor prezenti modul in care materializarea contractului de solidaritate sociala, primul de acest gen care este oferit constantenilor, poate initia in mod ireversibil procesul de revitalizare a vietii in toate cartierele Constantei. "Prin dezvoltarea sectorului productiv si crearea implicita a locurilor de munca, spectrul celor doua luni de turism pe an, dependent de starea vremii, care urmareste viata economica a municipiului Constanta de mai bine de 8 ani, va disparea", a explicat senatorul Dorel Onaca. Candidatul PD-L s-a aratat convins ca in acest fel Constanta va deveni un oras cu adevarat european, in care tinerii, persoanele varstnice si agentii economici vor fi respectati in mod egal, recapatandu-si demnitatea si sanatatea pierdute de-a lungul ultimilor 8 ani de administratie locala paguboasa. "Timpul impartirii iluziilor mediatice desarte, prin intermediul trustului de presa Mazare, a trecut. PD-L va ofera prin candidatii sai la functiile de primar si consilieri municipali solutii concrete, materializate in proiecte viabile, va oferim Solidaritate pentru Constanta, in contextul amplului program de integrare a Romaniei in sfera valorilor europene. A sosit timpul schimbarii! Votati PD-L pe toate cele 4 buletine de vot!", i-a indemnat Onaca pe cetatenii din zona Flamanda, la incheierea intalnirii.