Roxana Iordache scrie pe blog: DEVESELU. SCUTUL ANTIRACHETA, VESELIA OLTENCELOR.
Buna treaba cu scutul antiracheta, lucrata de mai multe administratii ale Romaniei, incepand cu administratia Constantinescu. Iar amplasarea propriu-zisa a componentelor scutului - care initial nu avea Romania in aria de securitate - a solicitat-o premierul Tariceanu, la summitul NATO de la Bucuresti, din 2008, la care s-a adoptat decizia privind amplasarea scutului - va amintiti, atunci cand l-a laudat W. Bush pentru cota unica. Pe el, nu pe Basescu. Desi Tariceanu n-a prestat la licurici.
Dar hai sa lasam un pic politica si s-o luam altfel. Buna de tot trebusoara asta pentru Olt - imi pare rau ca n-au trait bunicii mei si alte rude dragi de-acolo sa apuce vestea. Buna, mai ales ca nu merg nici parandaraturile in situatia-asta, fiindca asfaltarile si toate constructiile trebuie facute perfect, nu de carpeala. Localnicii se aleg cu infrastructura pe cinste. Si moca, pe banii americanilor, ca si la Kogalniceanu. Poate se aleg si cu ceva locuri de munca, intr-un judet al somajului.
In plus, bucuria fetelor! Sunt asteptati sa ruleze pe-acolo cel putin 200 de militari americani si maximum 500. Suficienti ca sa mai schimbam, un pic, sangele national. Sa se umple Oltul de prichindei blonzi cu ochi albastri. Si de vreo doi-trei mulatri, pentru pata de culoare in peisaj. Nu se stie insa cum vor reactiona oltenii. Mai ales daca vor veni si fete din US Army (foto).
Acum, serios, la un asemenea eveniment, de inaugurare a scutului cu ceremonial, s-ar fi deplasat secretarul de stat al apararii, nu un functionaras ca doamna Ellen nu-stiu-cum din debaraua guvernului american, daca seful statului era Regele Mihai. Sau macar Crin Antonescu. Ori cel putin Mircea Geoana. Si tot la politica am ajuns. Dar despre rusinea de presedinte in raporturile (orale) cu SUA, data viitoare.