Andi Manciu publica pe blog articolul "Cum e cu scandalul excluderii lui Toma", pe care il puteti citi in continuare.
Doi lideri ai PSD mi-au zis ca scandalul privind excluderea lui Ion Toma ar fi pornit de la o negociere pentru atragerea senatorului PDL, Mihai Nita, alaturi de social-democrati. Numai ca Toma l-ar fi convins pe Nita sa nu faca acest pas. Mai mult, momentul in care se intampla acest lucru era tocmai acela in care puterea marsa in negocieri pentru a obtine majoritatea in Biroul Permanent al Senatului, respectiv postul de vicepresedinte pentru Cristian Diaconescu.
Cei doi lideri spun ca Nita s-ar fi dus la Ponta sa-i relateze faza - sau la cineva apropiat de Ponta. Mai mult, cica Nita ar avea chiar si o inregistrare cu Toma, din care ar reiesi cele spuse.
Povestea asta se adauga unui sir de iesiri ale lui Toma, in cadrul partidului, care au deranjat actuala conducere, mai ales pentru pozitiile pro-Geoana. In plus, dupa ce a pierdut sefia PSD Olt, Toma ar fi determinat o campaniei a presei de la nivel local impotriva actualilor lideri ai filialei.
Cel mai probabil va fi confirmata decizia de excludere a lui Toma. Oricum, pozitia de vicepresedinte si-a pierdut-o automat prin retragerea sprijinului organizatiei judetene.