Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dat publicitatii punctajul obtinut de candidatii la functiile de conducere din Finantele judetene si din Garda Financiara. Viitorii directori coordonatori fie nu au avut nici o legatura cu Finantele, dar au obtinut punctaje mari la evaluare, fie au detinut functii similare in aceste institutii. Cert este ca toti au sprijin politic.
Rezultatele evaluarii proiectelor de management pentru directorii coordonatori si adjuncti ai directiilor generale ale finantelor publice (DGFP) judetene si ai Garzii Financiare, efectuate pe 18 si 19 mai, au fost date ieri publicitatii. ANAF a evaluat "cunostintele si aptitudinile manageriale" pentru ocuparea functiilor de directori coordonatori, directori coordonatori adjuncti ai activitatii de inspectie fiscala (AIF), ai activitatii de administrare a veniturilor statului (AMAVS), de directori coordonatori ai garzilor financiare (GF) si ai adjunctilor acestora. Toti cei care si-au depus proiecte de management au primit "note de trecere".

Directori coordonatori in loc de "executivi"

Functiile cele mai inalte in Finantele judetene au fost "castigate" cu punctaje care variaza de la 73 pana la 89,75, din 100 posibile. Cel mai mare punctaj l-a obtinut la evaluare, pentru functia de director coordonator al DGFP Valcea,
Gheorghe Gogirnoiu, fost director executiv al institutiei. La polul opus, cel mai mic punctaj din Oltenia l-au obtinut candidatii din Dolj si Gorj (73 de puncte). Cei doi sunt Eugen Costel Calinoiu - care vine de la Directia de Impozite si Taxe din cadrul Primariei Craiova, unde a detinut functia de director adjunct - si Ion Cupa, la Gorj, care a activat in judetul Mehedinti. La DGFP Gorj, un potential director coordonator nu s-a prezentat la evaluare: Dumitru Parvulescu. DGFP Olt il va avea ca director coordonator pe Victor Mitran (77 de puncte), iar in Mehedinti seful Fiscului va fi Gabriel Durac (76,75 puncte). Pentru posturile de directori coordonatori adjuncti la AMAVS in unele judete au fost si trei pe loc. Fostul director executiv al DGFP Dolj, Mihai Antonescu, va fi adjunct la sectiunea mentionata si a obtinut 75,5 puncte. La Gorj s-au "luptat" trei candidati pe postul de director adjunct la AMAVS, Constantin Sarapatin (62,75 puncte), Dumitru Udroiu (50,75 puncte) - fost director general al DGFP Gorj in anii anteriori si Gheorghe Paraschivu (75,75 puncte), care a fost pana acum directorul executiv al institutiei. In Mehedinti, director adjunct al Fiscului va fi Costel Haralambie Chircu (76,25 puncte) si este sotul deputatului de Mehedinti, Luminita Chircu. La Olt s-a calificat Dumitru Mateescu (79,5 puncte), iar la Valcea, Ion Capitanu a ramas pe aceeasi functie detinuta pana in prezent, cu cel mai mare punctaj pe Oltenia (87,5).

Inspectia Fiscala (AIF), cea mai cautata

La DGFP Dolj, fostul director executiv adjunct al AIF, Ioan Filipescu, si-a pastrat postul, cu 81 de puncte, fiind depasit doar de adjunctul similar din Valcea, Gabriel Vasile Turcu, cu 84,75 puncte, si el ocupand acelasi post pana in prezent. In schimb, la Gorj si pe acest post au fost trei candidati: Marin Ciumag (66,5 puncte), Gheorghe Grigorescu (61 de puncte) si Dumitru Modoran (61,5 puncte). La Olt, Stefan
Gheorghe a primit 80,75 puncte, iar in Mehedinti, Viorica Crivineanu s-a calificat cu 77 de puncte, fiind singura femeie din Oltenia la carma activitatii de inspectie fiscala.
Nume noi la Garda Financiara
Noul sef al Garzii Financiare Dolj va fi Liviu Mihai Dumitrascu (77 de puncte), care vine din Bailesti. La GF Gorj, Ion Pupazan a luat 87,5 puncte. Din nou Valcea a batut Oltenia. Directorul coordonator al GF din acest judet, Aurel Miritoiu, a surclasat contracandidatii cu 94,5 puncte, apropiindu-se de punctajul maxim. GF Mehedinti il va avea in frunte pe Sorin Marius Olaru (76 de puncte), iar la Olt coordonatorul Garzii va fi Beniamin Anton Criveanu (64,25 puncte). Adjunctii GF au fost bine cotati la Bucuresti. La Dolj - Cornel Corcoveanu a primit 74,25 puncte, in timp ce fostul comisar-sef adjunct Dumitru Iordache nu s-a prezentat la evaluare. In Gorj a lipsit Traian Iana, dar Florentin Gabriel Ninu s-a calificat, cu 70,5 puncte. In Mehedinti, fostul comisar-sef al GF, Emil Ghelner, a ramas adjunct, cu 87,25 puncte, in timp ce la Olt, Florin Diaconescu a obtinut 77,5 puncte. In Valcea, batalia s-a dat intre Valentin Oprea (84,75 puncte), care l-a surclasat pe Stoian Marin Stanciu (79,25 puncte).