Organizatia PSD Dolj a depus la Biroul Electoral Judetean o solicitare prin care cere ridicarea afiselor cu Traian Basescu, in care acesta promoveaza referendumul pe motiv ca aceste afise induc populatia in eroare.
"Solicitam eliminarea materialelor de propaganda - afise- ale PD-L cu dl. Traian Basescu - Candidat, afisate in locurile publice si altele decat cele stabilite prin decizie a primarilor. Aceste materiale induc in eroare electoratul si distorsioneaza imaginea alegerilor nationale pentru alegerea presedintelui Romaniei. Va facem cunoscut faptul ca cetatenii trebuie informati corect, astfel incat sa isi poata exercita dreptul la vot in cunostinta de cauza", se mentioneaza in solicitarea social-democratilor din Dolj.
Senatorul de Dolj, Olguta Lia Vasilescu, a declarat ca Traian Basescu isi face campanie electorala pe tema referendumului.
"Atat timp cat Traian Basescu vine cu altceva decat campania electorala, inseamna ca atunci discutam despre lucruri total diferite si care ar trebui sa fie diferite si total separate, pe care legea insasi le separa. Deci, el a declansat un referendum. Ok. Sunt opinii pro, sunt opinii contra, dar el, ca presedinte, nu poate sa isi faca propaganda ca si candidat la presedintie pe referendum. El trebuie sa apara ca si ceilalti candidati in mod egal, sa nu fie nici un fel de discriminare, pe un afis in care sa isi puna un slogan de campanie", a declarat Olguta Lia Vasilescu.
Afisele pentru referendum il infatiseaza pe Traian Basescu care ii indeamna pe romani sa voteze pentru referendum cu mesajul "De ce le e frica nu scapa", referindu-se la reducerea numarului de parlamentari de la 471 la 300. Basescu este in ilegalitate, deoarece normele europene interzic ca acela care organizeaza referendumul sa fie si parte, deoarece populatia nu trebuie influentata.