Un batalion format din 900 de militari francezi, dotat cu 13 tancuri Leclerc si cu artilerie grea, se va alatura Fortei interimare ONU din Liban la jumatatea lunii septembrie, a anuntat ieri Statul Major interarme de la Paris, citat de AFP. Acest prim batalion va fi format din doua companii de infanterie, 13 tancuri Leclerc si tunuri cu calibrul de 155 de milimetri.
Batalionul, care va ajunge in Liban pe mare, reprezinta "prima masura in aplicarea deciziei anuntate de presedintele Jacques Chirac privind desfasurarea a 1.600 de militari in cadrul FINUL", a declarat un purtator de cuvant al Statului Major interarme.
Presedintele francez, Jacques Chirac, a anuntat trimiterea unui numar total de 2.000 de militari in Liban, ceea ce permite Parisului sa asigure comanda FINUL pana in februarie 2007.
Decizia de a trimite tancuri Leclerc in Liban, cele mai puternice blindate de care dispune armata franceza, demonstreaza intentia Parisului de a dota FINUL cu echipamente grele si cu o pu-tere ofensiva semnificativa.
Nici italienii si spaniolii nu vor sa stea deoparte. Guvernul italian pregateste 800 de miltari iar cel de la Madrid face pregatirile tehnice pentru consolidarea efectivelor FINUL.