"Vom constrange compania British Petroleum sa plateasca pentru tot ce-a facut!".
Promisiunea a fost facuta de presedintele Barack Obama intr-un mesaj catre natiune adresat din Biroul Oval al Casei Albe, un semn clar al importantei pe care administratia americana o acorda catastrofei din Golful Mexic.
Obama i-a asigurat pe americani ca va cere conducerii companiei britanice vinovate de dezastrul ecologic din sudul Statelor Unite sa infiinteze un fond pentru compensarea financiara a celor afectati de petele de petrol. Seful Casei Albe a descris anterior dezastrul ca pe un asalt asupra Americii care a testat limitele tehnologiei, si a cerut eforturi nationale pentru dezvoltarea energiilor verzi.
"Vom lupta cu pata de petrol cu tot ceea ce avem, oricat va fi nevoie. Vom determina compania British Petroleum sa plateasca pentru pagubele pe care le-a provocat. Tragedia care se desfasoara sub ochii nostri pe coasta sudica este cel mai dureros si puternic semnal ca acum e momentul sa faurim un viitor bazat pe energii nepoluante!", a spus Barack Obama.
Expertii au anuntat recent ca operatiunile de oprire a deversarii de petrol si de curatare a apei din Golful Mexic vor putea dura pana aproape de Craciun.