Sediul de campanie al staff-ului lui Sorin Oprescu s-ar afla intr-unul din sediile Universitatii "Spiru Haret". Cei care lanseaza zvonul pe un site din Giurgiu, cunoscut cu simpatii PD-L-iste, spun ca ar exista si o explicatie pentru acest gest. Fiindca in politica nu este niciodata nimic intamplator. Autorul stirii spune ca rectorul Universitatii "Spiru Haret", Aurelian Bondrea, cu intreg colectivul didactic al acestei institutii ar fi trecut in barca lui Sorin Oprescu. Cu sustinerea financiara si logistica, probabil, si cu toata sfera de influenta din randul salariatilor si studentilor sai din toata tara.
Aici este o prima eroare flagranta: chiar s-ar preta reputatul profesor Bondrea la incalcarea legii neutralitatii in fata careia se supun institutiile de invatamant din Romania? Si mai ales in contextual scandalului in care este implicata Universitatea Spiru Haret, stirea este si mai putin credibila.
Comentatorul, probabil PD-L-ist, ducandu-si logica pana la capat, zice ca PSD a pierdut in ultima perioada doua nume grele, reprezentand punti solide de legatura cu mediile universitare si artistice, si care au fost folosite din greu in anii electorali precedenti. Acum, cei doi, care sunt si rude de sange, ar fi jurat in barba sa lupte pana la capat impotriva fostilor aliati. Adica impotriva PSD-istilor. Oare?!
Cine sunt respectivii? Nimeni altii decat deja nominalizatul rector al Universitatii "Spiru Haret", Aurelian Bondrea, si un alt carturar de marca, dramaturgul Dinu Sararu, fost director al unor reputate teatre bucurestene. Autorul precizeaza: "Ambii din sfera presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu".
In prezent, amandoi ar lucra de zor, in subteran, pentru Sorin Oprescu, o misiune majora fiind atragerea cat mai multor nume grele din domeniile artistic-intelectuale (universitari, actori, scriitori, regizori etc) in tabara doctorului.
Aici surprinde o alta contrazicere: ba s-ar lucra pe fata intr-un sediu al Universitatii, ba s-ar lucra in "subteran". Si pentru ca speculatia sa fie cat de cat credibila, zvonerul insista: ceea ce se stie mai putin e faptul ca Bondrea si Sararu sunt si neamuri de sange, veri, ceea ce face legatura si mai puternica. In plus, schema s-ar completa si cu Ruxandra Sararu, fiica dramaturgului, in prezent sefa departamentului de marketing al Radioului public si mana dreapta a presedintelui institutiei, Maria Toghina.
Hai sa fim seriosi, toata insailarea ni se pare putin cam exagerata. Desi stirea este credibila, sau mai ales de aceea, intrebarea ramane: Qui prodest? (Cui ii foloseste).