Deputatul liberal Emil Strunga a anuntat ca, la propunerea Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, va fi organizata o conferinta cu tema "Dezbatere privind gestiunea deseurilor in conformitate cu noile documente ale Comisiei si Parlamentului European". Evenimentul va avea loc cel mai probabil in data de 26 iunie.

Parlamentarul galatean a precizat ca in Uniunea Europeana, in domeniul deseurilor, autoritatile se confrunta cu probleme extrem de serioase. Dintre acestea omul politic a enumerat: cresterea constanta a volumului de deseuri; cresterea continua a numarului transporturilor transfrontaliere ilegale de deseuri; gestionarea deseurilor genereaza emisii de noxe in aer, apa si sol; statele membre UE au abordari diferite de rezolvare a problemei deseurilor si legislatia in domeniu este aplicata in mod deficitar.

In legatura cu problema unui eventual "import" de deseuri din Italia, Emil Strunga a tinut sa precizeze ca pe marginea subiectului a avut loc o discutie intre ministrul Mediului, Attila Korodi, si Comisia pentru administratie publica. "Comisia a cerut, in mod oficial, Ministerului Mediului sa nu accepte sub nici un motiv un astfel de import sau tranzactie care constituie un risc pentru Romania", a mai spus Emil Strunga.